Rid -och yogahelg

Vi har haft en toppenhelg med ridning och yoga fre-sön. De här kurserna som jag håller i samarbete med Helena Starkenberg är väldigt roliga (för alla inblandade tror jag). Att kombinera ridningen med yoga ger faktiskt omedelbara resultat – mer avslappnade och fokuserade ryttare, lättare att komma ner i sadeln och alla deltagarna kände sig mindre trötta i kroppen än efter en ”vanlig” ridhelg. Jag tycker att det är kul att fokusera på enbart sitsen, och så är det såklart ett plus att jag själv också får vara med och yoga. Vi har naturligtvis även ätit god mat – en mycket viktig faktor för en lyckad kurs.

Här kommer en hel massa bilder:
Vi började på fredagen med ett vanligt ridpass för att komma igång. På lördagen blev det sitsträning på lina under förmiddagen, så att vi kunde fokusera på detaljerna.(Det var en fin och solig helg men faktiskt lite kallt på morgonen så jag ser rätt påpälsad ut…!)
Här är Kristina på Qurre och Kerstin på Boromir.
Lunch på lördagen. En sallad med bl.a. belugalinser, quinoa och fetaost. Dressingen är superenkel men väldigt god – bara honung och creme fraiche.
På fredagen var det ett yin yoga-pass som fokuserade på stretch. På lördagen en mer fysisk yoga som uppvärmning inför nästa ridpass.
På lördagen delade vi upp ridningen i två grupper så att även Helena kunde delta. Här är Karin på Velle…
… och Helena på Fantasi
Ytterligare en Karin och Dario
Efter ridningen blev det en fördrink innan middagen som bestod av lammfärsbiffar och rotfrukter.
Hög mysfaktor!
Idag avslutade vi med ett kort yogapass på morgonen samt ett avslutande ridpass med ridning utan stigbyglar.

Tack alla inblandade för en mycket bra helg!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*