Affe på programträning

Igår åkte jag med Marie och Affe till Lotteräng där det var en programträning för Pia Fälth. Det är toppen att ha nära till sådana här saker, bara en kvart bort! Och viktigt att träna under tävlingsliknande former. Affe blir faktiskt lite sprattlig borta, igår började han med att sparka bakut (!) när Marie precis hade kommit upp. Det tror man kanske inte om honom på hemmaplan precis. Men just därför var det bra att vi kom iväg igår, eftersom han nästan blev lite het på tävlingen sist.

Programträningen gick i alla fall väldigt bra! 67% i LB3 och väldigt prydligt. Det måste jobbas lite mer på kontakten (att han inte kryper in med nosen) och mer påskjut i mellantraven. Skritten får inte bli för överilad för då är det lätt att han tappar takten. Det finns saker att fila på, men mycket är bra – fina vägar, prydligt ridet, mjuka övergångar och 8 på båda uppridningarna. Och så är målet att ryttarinnan kan hålla huvudet kallt även på en riktig tävling, för det finns potential!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*