Sammanfattning av veckans lektioner

Den här veckan har jag haft bra flyt med lektionerna (tycker jag själv)! Särskilt glad blir jag av att ha ambitiösa elever, som också lägger ner lite extra tid och t.ex. kommer veckan därpå med en analys och egen uppföljning av tidigare pass. Enda sättet att utvecklas är ju faktiskt att ta eget ansvar!

Några extra ljuspunkter:
Anna fick prova sina första galoppombyten med Calle. (Och jag har även noterat på Instagram att Ridhandboken åkte fram dagen efter!)
Lena fick prova Anea med nya sadeln och blev alldeles lyrisk. Känns extra roligt att andra också märker skillnaden. Och dessutom tror jag att det är viktigt att eleverna får en förståelse för helheten – det är inte att ”bara rida” – utrustning, träningsupplägg mm gör också stor skillnad. Det är viktigt att förmedla tycker jag – jag vill inte bara lära ut ”ridning”.
Snodde den här bilden av Ulrika – som sammanfattade hennes ridpass i tisdags:
(Var 17 hon nu har hittat den texten? Mitt i prick efter ett bra ridpass.)

Idag har jag haft ett dagläger, och det gick också bra. Vi har jobbat med skänkelvikning och förvänd galopp i huvudsak. Jag tyckte dock att Fantasi var så fin, så hon och Jenny fick rida en liten galoppsax (som den ligger i StG). Duktigt tycker jag! (Inte så bra filmat, men ändå)

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*