Fortbildning ridlärare / tränare

Igår var jag på Djursholms ridskola på fortbildning hela dagen. Det var kombinerat för både ridlärare och tränare denna gång, och både dressyr och hoppning. På förmiddagen tittade vi på dressyr med Marianne Esseen och på eftermiddagen hoppning med Daniel Svensson. Fokus låg på grundridning och ryttarens position. Det mesta är repetition, men man får alltid någon liten ny idé att ta med sig hem. Marianne visade t.ex. en bra övning för att förklara kontakten med hästens mun, den ska jag försöka använda vid tillfälle. Det är ju så himla svårt att förklara tycker jag! Och så är det olika på olika hästar….

Oftast tycker jag att den största behållningen av en sådan här dag brukar vara att träffa andra i samma bransch. Man är ju minst sagt ganska ensam i jobbet ibland, och jag saknar att ha någon att diskutera och bolla saker med, även om jag gillar att jobba själv och göra som jag vill. 😉 Igår var det både ridlärare, domare och tränare på plats och folk som jag oftast bara träffar i dessa sammanhang. Det är bra att få lufta vissa tankar och även höra lite om hur andra jobbar / tänker och funderar!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*