Nu ska vi igång igen

Efter en lugnare period för oss båda var det dags för träning i onsdags för mig och Anea igen. Med tanke på att vi bara har joggat igång så fokuserade vi på grundridning, halvhalter, tempoväxlingar och en korrekt böjning. Fick ett väldigt bra resultat av detta och hittade en rundare galopp. Det är lätt att slarva lite med det här när man ska ”hinna” träna på alla svåra moment som ingår på tävling. Även om jag brukar vara noggrann så är det lätt att släppa igenom små saker och även missa det själv, när man är upptagen av att träna det tekniska. Efter en vila så tycker jag att man är lite mindre hemmablind på sin egen häst dessutom. Jag känner lite mer vilka saker som jag behöver jobba med, som jag kanske hade vant mig lite vid innan och ”mörkat”.

Igår longerades Anea bara, och så hoppas jag att jag kan följa upp träningspasset idag. Ska rida nu på förmiddagen, och sedan blir det kurs fre-sön.

Nästa vecka finns det luckor för privatlektioner. Passa på! Det är ju ofta svårt att få tider annars. Om någon vill hjälpa mig lite i stallet är det också välkommet, är helt själv hela nästa vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*