Utveckling

Jag har inte haft så mycket inspiration till att skriva långa inlägg, det blir desto mer bilder just nu istället. Här kommer ett gäng bilder på Affe, som jag har lagt lite extra krut på sista tiden. Har tömkört honom en del, vilket har varit ett bra sätt att komma åt honom lite bättre på faktiskt. Han har ju haft lite svårt att ”hänga ihop” i övergångarna och blir lätt lite spänd / kort i formen. Målet är att få honom att stretcha överlinjen och att kunna slappna av mer. Det börjar bli bättre och jag har haft några pass nu när jag kunnat rida en betydligt fräschare trav och rundare galopp. Han känns också mer liksidig, även om det är hel del jobb kvar där. Jag hoppas jag hinner rida honom lite mer ett tag till, så att han stärker sig i det här. Det är ganska klurigt att jobba med hästar som ska gå på lektion med olika ryttare som ger olika signaler, samtidigt som jag vill att de ska utvecklas framåt, men det går med lite planering och om man också är konsekvent som instruktör. Men, det är A och O att rida igenom dem själv, och bäst resultat blir det om man intensiv-kör en period. De hästar som ”kan jobbet” och har varit här länge brukar jag dock bara rida igenom korta pass här och där, ibland räcker det med en kvart.
Jag har försökt att jobba med att variera formen, och även tempot. Nu när vi kan rida ute är det toppen att även kunna stå upp och rida lite fräschare, för att sedan sätta tillbaka i arbetstempo / form igen.
Här ser man ganska bra skillnad på att han söker sig framåt / nedåt (vilket han har svårt för) och en form  där han är mer samlad.
Lite samma jobb i traven.
Galoppen är lite bättre än traven, men det är ju rätt naturligt om man har varit hopphäst. Jag tror det finns lite mer trav i honom, men det tar nog tid innan han fixar att bära sig och samtidigt gå i ett lite friskare tempo. Nu är det i alla fall en mjukare och mer elastisk känsla än tidigare.

1 svar på ”Utveckling

  1. Intressant!! Och extra bra med bilderna ovan och under texterna. Blir väldigt tydligt med den samlade formen och den lite längre lägre. Kul!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*