Påskhelgen

Påsken har varit fin, men kall! Här kom det inte så mycket snö som på vissa andra ställen, men lite vitt var det igår i alla fall. April-väder heter det va?

Vi har haft familjen här på påskmiddag som vi brukar. Har jobbat lite också förstås, men faktiskt har jag sluppit mockningen fyra dagar i rad nu, och fått sovmorgon så jag tycker att jag har varit ledig ganska mycket ändå!
På påskafton var det dags för lamm igen. Den här tackan fick faktiskt TRE, och det är första gången. (Jag hade glömt det men hon fick visst tre förra året också, men då dog en av dem.) Det brukar alltid bli svarta lamm, som oftast blir grå efter ett tag. Den tredje är dock vit-grå och påminner om en get. En väldigt söt get! Undrar hur den kommer se ut när den blir stor. Hoppas det är en tacka så att vi kan spara den i så fall. Nu är det två tackor kvar som ska lamma.
Middag med ägg och annat smått som förrätt. Till huvudrätt blev det ironiskt nog lamm, från egen produktion såklart. Min mamma hade lagat det, och det blev väldigt gott. Det känns ju lite mysko när man just har fått tre nya, men det är ju så det är tänkt…
Efter maten brukar vi gå till grannen som har påskbrasa varje år. Då hinner man smälta middagen lite så man orkar med efterrätt också…
Igår började jag morgonen på Nut House med några kompisar. Himla mysigt att ses och äta frukost ihop! Dessutom på ett väldigt mysigt ställe.
Efter det red jag Grodan och hade två lektioner. Sedan red jag Grodan IGEN, för jag får ingen ordning på det här med sadeln… Var tvungen att prova två olika och tyvärr tror jag att den jag har lånat inte funkar. Inte den heller… Blir galen. Kommer inte igång med henne förrän jag har löst det problemet!

Calle och Marie var och tävlade för första gången i år. En LB3. Nästa gång blir det LA3. Förmodligen blir det här hans sista år på tävlingsbanan. Hästen fyller ju faktiskt 19 i år… Jisses. Fattar verkligen inte vart tiden tar vägen.
Idag ska jag först åka till granngården Skalmsta och döma Pay and Ride, och efter det blir det kurs här hemma. Behöver nog rida lite också, i varje fall Anea. Vi har tävling planerad nästa helg också. Om jag nu har bra känsla. Är fortfarande lite grinig efter fredagens start och funderar på att strunta i att tävla, men oftast brukar envisheten ta över…

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*