För en gångs skull…

.. så vaknade jag pigg och utvilad idag. Det var länge sedan, trots att jag sover hur mycket som helst. Igår lade vi oss dock sjukt tidigt och har sovit riktigt bra – ända till 04.30 då katterna drog igång sitt morgonrace. Kunde dock somna om efter det, trots att jag blev helt galen och svor åt sötnosarna. Men de är INTE söta när de springer rakt över sängen och jagar varandra varje morgon! Förut började de runt 06-tiden, men de verkar förskjuta sina morgnar mer och mer. Monster-katter. Kan de inte vara pigga på kvällen istället?

Idag har jag ridit två hästar på förmiddagen, och har två kvar. Anea fick ett lösgörande och bra pass, med ”låga krav” (dvs inte något tryck i ridningen, men framme för skänkeln ändå). Däremot var jag väldigt petig med att alla hjälper verkligen skulle fungera. Det var väl typ det jag missade häromdagen. Ganska grundläggande så en riktig dundermiss kan man sammanfatta det. Får se hur det känns under veckan, men jag är ganska medveten om vad som blev fel. Det är en oerhörd balansgång med henne att kräva ”lagom” utan att bli passiv / åka häst. Ibland önskar jag att jag hade en sådan där häst som tål att man bara ”rider PÅ”. Ibland ser jag så himla snälla / tålmodiga hästar på framridningar, där ryttarna tar riktiga strider och hästarna bara tuffar på ändå. I och för sig ska jag nog vara glad att min häst inte går att bara sitta upp och ställa massa krav på, för även om det är svårt så utvecklar hon mig mer som ryttare.

I eftermiddag har jag två kvar att rida. Någon gång snart kommer också Caroline, som ska vara här och träna / hjälpa till i stallet under kommande vecka. Hon har med sig sin medryttarhäst, passar bra eftersom en box är tom just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*