Träning för Nina

På förmiddagen var Nina här och jag red Anea och Zigge, Sofia red Grodan.

Anea var fin idag. Jag fick betydligt bättre känsla och flyt än i måndags och vi kunde göra serier och piruetter utan större problem. Trampade lite på slutet och det kommer mer och mer! Nu gör hon hyfsat rätt med bakdelen, men blir spänd i hals / nacke, så det hänger inte ”ihop” fram och bak. Just nu är jag dock nöjd med en reaktion åt rätt håll, det är betydligt bättre än för en tid sedan.

Zigge känns fin och mycket starkare, framförallt i galoppen. Traven är ju fortfarande lite springig men med mer styrka tror jag att traven kan bli riktigt bra. Han har längningar i sig också, vilket jag inte trodde, men däremot inte tillräcklig styrka / balans (än). Fick till några riktigt bra steg men då föll han in i galopp. Har inte övat detta alls mer än ett par gånger, så det kommer nog så småningom. Provade att byta också, och det blir inte särskilt kontrollerat, men fick ett superfint byte på slutet. Här krävs dock mycket jobb. Han har ju så stor galopp plus att han gärna vill sticka iväg / förekomma. Den energin är ju rolig när man har den ”hos sig”, men det är ju inte helt lätt när han själv väljer att sticka iväg… Nina verkar dock gilla honom jättemycket. Jag tror också att det här är en häst med ”massa i sig”. Skulle dock vilja få fram nosen bättre… Han känns mycket starkare i kroppen, men likförbannat åker nosen in. Förstår att det har med styrkan att göra, men det skulle göra stor skillnad på intrycket om han kunde bära huvudet bättre själv. Men jag tror inte man kan göra mer än att rida, stärka, vänta… Det har trots allt hänt massor med honom, och det är bara att hoppas att han fortsätter utvecklas så.

Grodan fick massa lovord. Nina gillade henne jättemycket och tyckte hon var riktigt fin. Typ på den nivån att hon tyckte att det kunde vara något för mig i framtiden. Vi får väl se vad det blir av henne, men det verkar vara ett bra köp såhär långt i alla fall. Det var redan bättre dag tre (mer avspänd) men nu verkade hon faktiskt lite trött, så imorgon får hon vila. Hon har inte gått en ”full träning” idag utan jag ville mest ha en objektiv bedömning av henne.
Ja, svansroten ser ut som en skurborste. Har blivit helt förstörd i transporten tyvärr…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*