Dagens ridning

Sofia har ridit Grodan idag för första gången. Det gick jättebra! I början var det lite spänt men det släppte snabbt. När Sofia var stilla med handen och red fram till bettet tog hon det bra och rörde sig också fint när hon slappnade av. Kan också tillägga att Sofia har sagt minst fem gånger efteråt att hon blev alldeles kär. Det var ju roligt! Jag låter henne rida ett par dagar så hästen inte får för  mycket signaler. Jag har ingen brådska även om jag är nyfiken såklart.

Själv har jag ridit Affe, med fokus på att få igenom halvhalter och få honom mer loss i nacken. Tyvärr tenderar han att fastna lite där vilket kan inbjuda till ”tygelridning”. Tyckte i alla fall att det blev mycket bättre och han såg fin ut på kvällens lektion. Tog också ett kort pass med Zigge, och han var superfin! Nu får man rida med lite mer ben, men det är endast positivt tycker jag. Provade att byta galopp idag och till vänster var det rent på hjälpen (men inte på tygeln…) och till höger var det ”bästa” ett efter bak. Men även om han blir spänd i bytena så är det i alla fall inte ”full sken på sniskan” längre, så nu kanske man kan smyga in det lite mer. 🙂

Sedan var det bara Anea kvar och kan väl konstatera att det inte är det minsta kul att rida efter att hon har haft vilodag. Kan också konstatera att jag tydligen fortfarande (efter alla år) tror att jag ska kunna hoppa upp och rida ”som vanligt” ändå. Utan djupare analys kring det känner jag mig inte alls sugen på att tävla redan på söndag. Känns som om jag börjar hitta mer kvalitét på träning men är lost just nu när jag är själv. Förmodar / hoppas att det är en fas, men inte en fas jag är så taggad på att tävla i. Dessutom fick jag starttid 21.00 i Eskilstuna, och där gick liksom luften ur mig…. Kanske bättre att lägga krutet på endast träning ett tag till? Vi får se mot slutet av veckan helt enkelt.

Sammanfattningsvis  kan jag konstatera att det är tur att man har flera hästar att rida! Oerhört tacksam över det eftersom det går upp och ner med dem alla… En del av tjusningen och skälet till att man fortsätter tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*