Dagens ridning

Onsdag och det innebär oftast inga lektioner. Några hästar rids alltid ut på onsdagar och idag blev det Affe och Calle som fick en promenad. Calle har också fått en behandling av min kiropraktor för att jag tycker att han har verkat lite stum i ryggen. Hoppas det hjälper! Man får väl hålla lite extra koll på honom nu när han är äldre.

Jag har ridit fyra hästar idag. Fantasi fick jobba mycket sidvärts och att hålla en rund galopp. Hon kändes bättre än förra veckan, så det var ju positivt. Zigge och Iffi red vi ut en sväng först och så bara kort i ridhuset. Igår var Zigge ganska spänd och tog inte skänkeln och det var ett sådant där pass där jag undrar om det är jag som borde ”backa”, för jag tyckte jag fick säga till honom flera gånger. Idag hade det dock tagit skruv och han var jättefin från start! Tyvärr måste man ibland våga rida i ett läge där hästen kanske inte är helt ”nöjd” för att komma vidare, och det kan vara svårt att veta ibland när det är rätt beslut eller om man hellre ska välja att sänka kraven. Min erfarenhet med Zigge är dock att man måste våga ”rida” för ju mindre man kräver och låter honom vara så blir han faktiskt snarare mer spänd och lite olydig dessutom. Han mår bäst av att man ställer lite krav på honom.
Iffi var lite lång till en början och behövde komma loss i sidorna, men det släppte snabbare än sist jag red så det var ju bra. Hon travade riktigt bra på slutet!

Anea är väl den som var knepigast idag. En sådan dag när jag verkligen undrar om jag ska våga tävla om ca en vecka? Hon har ju känts så himla fin men det räckte visst med några lugnare dagar i rad så hade maskineriet rostat ihop igen. Och jag tror att jag ska kunna rida på precis samma sätt och så går det inte, för när jag vill rida i ett friskare tempo blir hon istället bara kort och snabb. Usch. Det blev mycket bättre mot slutet men det tog alldeles för lång tid. Det känns lite sådär att tävla snart alltså. Dels är det alltid jobbigt med årets första tävling tycker jag, när man har haft uppehåll. Nu har jag ju (bortsett från idag) dessutom hittat mer kvalitét i gångarterna, och så vill man ju så gärna kunna rida så på banan, men jag tror inte jag fixar ett helt program med bibehållen spänst / energi. Risken är tyvärr också att om jag tänker att jag ska ”rida” så blir det bara forcerat istället…. Har också svårt att kombinera mer kvalitét med de tekniska bitarna i programmet, jag ”hinner inte med”. Jag fattar att det är just det jag behöver träna på, men egentligen kanske jag borde vänta med tävlingar ett tag till? Fast nu är jag ju redan anmäld så jag får väl åka ändå…

Har inte ridit programdelar på länge heller så det känns jobbigt att sätta ihop alla grejer igen! Dessutom har hon börjat förekomma mig i synnerhet i piruetterna, så där vill hon helst slänga sig runt. Behöver alltså rida på andra linjer så att jag kan kontrollera situationen. Jaja, man tränar ju för att bli bättre så det är bara att bita ihop och fortsätta. På fredag ska jag i alla fall åka och träna och det behövs vägledning just nu, annars trasslar jag till det är jag rädd.

Det här känns väldigt långt bort just nu, men så känns det alltid efter ett uppehåll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*