Filmer från dagens träning

Träning idag igen! Måste ju igång inför tävlingar redan i februari. Anea tål mer krav än jag trodde (kanske delvis pga sin viloperiod i höst) och tar i för fullt. Har lyckats sätta mer tryck och energi i henne, men det gör att jag upplever att jag inte kan rida med samma precision (läs: kontrollbehov). Nu måste jag lära mig att göra alla moment i ett fräschare tempo = inte så lätt. T.ex. har jag upptäckt att jag bromsar i hörnen och nu måste jag nästan ”gasa” i hörnen istället…. Tror inte jag klarar att rida såhär på tävling eller ett helt program (än) men det känns i alla fall kul att det finns fler växlar att lägga i! Tror att jag lägger fölplanerna på hyllan.

Piruettjobb, vi red inte på någon linje idag utan fokuserade på galoppkvalitén. Tycker att hon sätter sig fint bitvis, men då blir hon lite långsam. Behöver kunna rida en lite kvickare galopp men det här är ändå bättre än tidigare när hon var mer rak och kort i sprången.

Galoppsluta och byte – blir bättre kvalitet om jag kan rida på i ett friskare tempo.

Travjobb med mer bärighet nu

Ett halvår till så ska ni få se. 😉 Tycker hon är jätteduktig med bakbenen, men det blir lite taktmissar och spänningar när hon tycker att det är jobbigt.

Riktigt nöjd med rolig träning idag med bra tips!

3 svar på ”Filmer från dagens träning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*