Lördag

Tur att det var igår man tävlade och inte idag, med tanke på regnet. Imorgon ser det ut att vara uppehåll, jag hoppas det! P.g.a. vädret omvärderade jag dock min plan att skritta ut idag. Det blev ett kort pass i ridhuset, och jag gjorde någon serie och piruett och försökte få lite bättre effekt för hjälperna. Hon travade väldigt bra men galoppen är svårare. När hon tycker det är jobbigt vill hon räta ut bakbenen och lägga sig i framvikt och ”skjuta iväg”. Jag upplevde dock inte att hon är trött, utan att jag inte har henne riktigt framme för skänkeln. Nu försökte jag ställa lite högre krav på det, och hoppas att jag har det med mig imorgon. Gränsen mellan att kunna kräva mer av henne eller bara få henne spänd är hårfin. I värsta fall blir hon upprörd, men jag måste testa lite var gränsen går. Missarna jag får i programmet är ju i grund och botten för att hon inte tar skänkeln. Är nöjd med att hon inte kändes stel eller spänd efter gårdagen i alla fall.
Gjorde ett par ryggningar också, för det strulade både idag och förra gången. Jag måste öva det oftare. Fattar inte att det är så lätt att ”glömma” när det ingår från LA – Int1. Man kan tycka att det då är en rörelse man inte ska missa på!

Nu hoppas jag att min strategi håller. Att hon inte blir mer spänd istället. Vore ju förargligt om vi åker en dag till och det går ännu sämre. Risken finns, men jag måste ändå prova. Har aldrig tävlat henne mer än en gång i taget, aldrig två klasser, två dagar i rad eller ett meeting. En anledning är att jag själv inte laddar om så fort, men jag tror inte heller att det passar Anea. Nu tyckte jag att det var värt att testa med en ”ledig” dag mellan. Jag vet inte vad hon skulle säga om att stanna på tävling flera dagar och inte få gå i hage. Naturligtvis kan man gå ut och gå några gånger om dagen och det är ju inte en hel vecka det handlar om, men med tanke på hur viktigt det är för henne att vara ute så är jag tveksam. Där kommer vi återigen in på frågan ang ev Lag-SM. Samma helg har Vallentuna sitt meeting en kvart bort. Då skulle jag kunna göra två starter där istället och sova hemma, vilket är mycket mer bekvämt, förstås.

Jag är ofta förundrad över hur mycket andra tävlar, flera klasser, långa dagar, många helger i rad. Jag förstår att hästar är olika, men mitt upplägg är att tävla sparsamt och för att kontrollera min egen utveckling. Är inte road av att bara rida i skogen för ”nöjes skull” utan vill ha den här fokuseringen, men jag är inte alls så tävlingsinriktad som jag upplever många andra. Det vore ju bra att få mer rutin fortare (alltså tävla oftare), men i min värld så ser jag varje tävling som ett visst mått av ”slitage” för hästen. Kan få dåligt samvete bara över att lasta och åka, men börjar jag tänka alltför mycket på det hela så måste jag nog sluta rida. Men som imorgon – då är det totalt 4 timmar på transport t.o.r, igen! Hade ju besparat henne det om vi hade bott kvar, men då tror jag ändå att den här dagen när hon får vara ute länge i kuperad hage väger upp resandet.
DSC_0050Är det någon som vill följa med mig imorgon? Lastar vid nio. Min tänkta hjälp har fått förhinder. Vill helst slippa åka så långt själv. Skicka sms i så fall!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*