Tyvärr blir det tävling på söndag

Äsch, har aldrig haft så mycket missar som idag. Med tanke på det så var 59,5% typ bra… Har vägt upp missarna med en hel del 7:or så vi var ändå nära godkända %. Travdelen kändes faktiskt bättre än på Strömsholm, ganska bra flyt och med bibehållet schwung. Tycker dock att ökningarna är lite matta (men utan galoppinslag idag…) och upplevde att hon var något ”trött” men det var nog mest att hon var spänd. I galoppdelen fick vi dock missar i flera moment och det var till stor del pga tittighet som vanligt, och en del orutin från min sida. Dessa saker sammantaget är inte en bra kombination.

Planen var ju att ha ett tillfälle till för att förhoppningsvis rätta till de här sakerna snabbt, så jag får hoppas vi båda orkar även på söndag.

Frågan är hur jag styr upp skutan? Hon har ju varit jättefin sista veckorna, så det är klart det känns surt. Men egentligen var inte formen eller ”helheten” så dålig idag utan det var tekniska missar och tittighet som drog ner. Förhoppningsvis är det bättre bara av att hon varit där en gång redan. Är dock en smula orolig att hon inte ska orka, men imorgon blir det bara skritt för återhämtning. (Synd att det ska regna hela dagen bara). Sedan kanske inte jag ska hålla på och känna efter för mycket utan helt enkelt be henne hugga i och jobba på. Nu hamnar jag i lite försiktig ridning för att jag inte vill bli spänd själv (får också kommentarer om mjuk ridning och det är ju trevligt), men jag måste kunna inverka mer på banan och ”ta i” lite, utan att det blir spänt. Det är den stora utmaningen.

Har fått bra hjälp idag av Carro som har gjort superfina knoppar (jag har fortfarande inte lärt mig) och tagit ett gäng bra bilder som kommer så småningom.
553340_10155205592270497_8376401445822094621_nKan ju meddela att jag fattar varför det heter svår klass….

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*