Dagens träning

Harry fick åka till Nina idag och träna. Idag var han lite kämpigare för mig att rida – jag tror han blir lite spänd av att åka bort. Bitvis var han jättefin, men det är svårt att få flyt hela tiden. Kvalitén svajar en del, mest pga mig men också då och då när han tappar lite bjudning. Däremellan kan han vara superfin. Hoppas jag kan hitta den kvalitén mer genomgående.

Just nu känns det lite frustrerande när jag tappar det, men återigen får jag påminna mig om hur han var när han kom. Jag fattar att jag måste ha tålamod men det känns som att ha en godispåse och bara få ta de sämre bitarna (typ saltlakrits, usch) och så VET jag att i botten av påsen finns massa god choklad och det är den jag vill ha NU! Jag tror dock att det tar minst ett år innan jag får ”äta choklad”. Nina peppar mig och säger att nu ska vi bara bygga upp honom, det är inte nu det ”gäller” utan förhoppningsvis har jag en häst att komma vidare och satsa med på längre sikt. Nu till helgen t.ex. hoppas jag bara på att sätta ett kval och jag kommer inte försöka pressa honom på banan utan jag ”joggar runt” har jag tänkt. Vi är inte heller tillräckligt synkade än för att jag ska kunna ”satsa” på tävlingen. Nu ska vi fortsätta lägga en bra grund att bygga vidare på.

Måste dock erkänna att jag känner mig lite stressad – över exakt vad vet jag inte, men jag börjar nog känna mig gammal! Det känns som om jag måste hinna prestera mer innan det är ”för sent”. Mitt ”livs mål” var att starta St Georges så egentligen borde jag känna mig lugn nu, men istället har jag insett att det finns lite mer inom räckhåll för mig som jag aldrig trodde. Och då är jag rädd att det ska glida mig ur händerna på något vis. Kanske låter det konstigt men en anledning är väl också att jag är medveten om mina begränsade resurser (läs: pengar) och att jag inte kommer kunna köpa nya, fina hästar på löpande band så att säga.

Liten filmsnutt från idag. Ingen vidare kvalité men lite ser ni ju i alla fall. Inte koll på hur man lägger till och tar bort ljud heller…. Jag måste nog gå en kurs snart.

3 svar på ”Dagens träning

  1. Va? Nej, vänta nu! Du, för gammal? Jag är snart 30 och har som mål att rida lag-SM i dressyr innan jag är 40. Det är ju det som är så fint med ridsport, det tar väldigt lång tid att bli ”för gammal”.

    Förstår godispåsen, men gräver man för hårt i den går det hål i botten och allt godis ramlar ur (= stressa inte, det slår bara tillbaka på en senare) 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*