Aneas första start på träns

Jag var ju som sagt och tävlade igår i Enskede. Jag var riktigt nervös innan, och det brukar jag inte vara numera. Dels var jag nervös över att rida på träns, och så var jag nervös över bedömningen eftersom alla som hade ridit före mig hade relativt låga procent. Var rädd att få typ 55%… Samtidigt tänkte jag att jag faktiskt hade chans till placering själv utan att behöva rida på 70%, men då blev jag nervös över det också!

Så fort jag kom upp på hästen släppte det dock. Hon var jättemjuk och fin på framridningen, lyssnade superbra och var väldigt fokuserad. Formen kändes stadig och jämn. Knappt att hon spände sig en enda gång. Framförallt såg jag på hennes öron att hon var oerhört uppmärksam på MIG (och inte på allt skrot i munnen), och hon frustade och var verkligen med mig på ett annat sätt!
DSC_2952Inne på banan var hon lite tittig som hon brukar, men skillnaden med träns var att jag kunde påverka henne bättre i de lägena. Jag tror att med kandaret är hon spänd BÅDE över miljön, men också över betslingen. Jag har inte reflekterat så mycket över det förut, för då hade jag ju ingen valmöjlighet. När jag började tävla henne fick man rida på kandar i LA6 (motsv MsvC) och då gjorde jag det för hon var så stark. (Jag är medveten om att jag utbildar henne ”baklänges”, man ”ska” kunna rida på träns före kandar osv. Kan skriva ett annat inlägg om bett, annars blir det så långt.)

Hur som helst, jag är jättenöjd med oss båda. Nöjd med att hon var mer ”med” mig och mer påverkbar på banan. Nöjd med att jag verkligen red, och tänkte på att andas hela programmet. Även om jag haft högre procent förut så är jag nöjd med känslan av att inte vara ”hjälplös” inne på banan, och jag tror det beror på att hon föredrar tränset helt enkelt. Nu ska man väl inte dra några förhastade slutsatser förrän man har provat några gånger till, men kontentan är i alla fall att jag är väldigt nöjd med henne och stolt över att rida runt ett program med den här svårighetsgraden med snällare betsling. HOPPAS jag kan använda det även i fortsättningen!
DSC_2928Prisutdelning, 3:e plats.

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*