Harrys och min första tävling

12631461_10154591018438636_2128344880294291291_nIdag har jag och Harry gjort vår första gemensamma start, MsvC1 i Botkyrka. Målet att ”ta sig runt” och kvala uppnåddes. (Kvalet ligger på 62% och vi fick 64%.) Han skötte sig på det stora hela väldigt bra, men det var (inte helt oväntat) bjudningen som brast. När han kom till mig så gick han ju inte ens framåt hemma, dock har han utvecklats väldigt mycket.  Tyvärr kan man ju inte förvänta sig samma känsla på tävling, men jag hade kanske hoppats på en aning mer eget ”driv” från honom.

Det är alltid svårt med en ny häst på tävling, eftersom man inte vet hur de funkar. Han var egentligen bäst precis i början av framridningen, men tyvärr tappade han intresset efter ett tag. Jag tyckte jag hade planerat en kort framridning, men det blev ändå lite för långt + mycket skritt precis före start när jag väntade på min tur. Nästa gång tror jag att jag rider fram typ en kvart…

Pga att han inte var framme för skänkeln bytte han dessvärre i ena förvända, vilket blev dyrt eftersom det är dubbla poäng där. Kostade mig placering och hamnade precis utanför, vilket känns lite surt. Å andra sidan hade han kunnat lägga i handbromsen och inte gå alls, så egentligen får jag nog vara nöjd med en enda riktig miss. Egentligen är det bara precis sista veckorna jag har börjat tänka ens på programridning och rida ökningar och sådant. En del av problemen på banan tror jag blir bättre med mer träning (han behöver generellt bli rakare, kvickare och ta bättre kontakt med handen), men en del av det är nog tyvärr hans mentalitet. Det kanske blir svårare att träna. Man kan ju gissa att det finns en anledning till varför han har sålts så många gånger? Hur som helst är han inte köpt som tävlingshäst åt mig, utan som lektionshäst. Om jag kan tävla är det en bonus, men om det känns för motigt och han är omotiverad, så har jag ju ändå en mycket fin lektionshäst. Det kanske passar honom bättre. Men givetvis ska vi först tävla lite mer och se vad som händer, eftersom jag tycker han är väldigt fin och verkligen har potential och kvaliteter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*