Dagens ridning

Idag blev det ridning av tre hästar.

Calle red jag en kort stund, eftersom han även skulle gå lektion på kvällen. Fokus på honom nu är att få honom mer rakriktad och bära sig själv bättre. Bitvis känns han fin, men han behöver komma ihop mer – framförallt i galoppen. Provade en ny sadel, och jag tror den passade bra, så jag kommer ha den nu en period.

Caramelle fick öva delar ur MsvB2. Bitvis var hon fin, men hon var inte riktigt igenom idag. Jag blev inte riktigt ”klar” idag, men ska fortsätta imorgon. Förhoppningsvis blir det bättre när jag rider några dagar i rad. Hon tycker det är lite jobbigt när jag ber henne om mer bärighet, och jag vill inte kräva för mycket, men samtidigt så måste jag öka kraven lite för att kunna komma vidare. Den eviga balansgången!

Anea gick lektion nu ikväll, men jag red henne innan eftersom hon tog det rätt lugnt i helgen. Idag fokuserade jag på massor av övergångar för att få henne lite bättre framför mig (till en början var hon lite lång). Jag gjorde massor av fattningar längs fyrkanten där jag gick ner till skritt mellan, och fattade omväxlande rättvänd / förvänd galopp, med fokus på att hon skulle vara helt rak och att jag hade koll på bogarna. Jag tror det kan vara en bra grej att göra för att få henne mer rakriktad i serierna. Där blir det nämligen ofta svajigt och jag har inte riktigt kontroll. Om jag delar upp det till att göra massa fattningar såhär, så borde det även gynna mina seriebyten. Det gäller att komma på knep som gör att man kan ”plocka isär” ridningen i mindre delar ibland. Det är lätt att bara ”tjata” och öva på något moment där man kanske har problem, istället för att jobba med grunden till problemet…
DSC_8749

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*