Grönsaker säljes

Just nu kan vi sälja påsar innehållande 2,5 kg potatis, 500 g bondbönor samt en knippa mangold. Allt odlat på gården, utan gifter men med kärlek. <3
Pris för detta är en hundring.
Rödbetorna är tyvärr långsamma (förmodligen pga lite regn), men det kan komma längre fram, samt eventuellt squash som också behöver lite mer tid.

Sms:a gärna om du vill köpa, så tar jag med till stallet i så fall!

Lammskinn från Wreta gård

Vi har fått hem ett gäng nya skinn att sälja. Några gick medsamma, men det finns tre kvar. Skinnen är tvättbara och kostar 1400 kr / st. Om ni är intresserade så finns de hemma hos mig att titta på (fr.o.m. nästa vecka när jag är hemma igen!), alla är lite olika. Kött kommer finnas från oktober ungefär, det går att anmäla intresse redan nu. Det brukar nämligen gå åt väldigt fort!

Betessläpp 1

Första betessläppet – fåren. Hästarna får vänta ett tag till så de inte trampar sönder sommarhagarna för mycket. Hästarna kan dock börja gå i beteshagarna på dagtid ganska snart hoppas jag, men de får vänta med att sova ute. Hoppas vädret vänder nu så det kommer mer gräs!
Det här är årets första lamm. Redan jättestor och har börjat stångas (eller än så länge – puttas) Trillingar
Årets sötaste! Han såg ut såhär när han föddes, annars brukar de vara svarta.
Familjeporträtt
Den äldsta är också mest livlig och drar igång de andra lammen. Se film på Instagram eller min FB. Har från och med idag döpt honom till Affe(2) för att man kan se vissa likheter…!
Visserligen är han äldst, men han lär bli jättestor? Benen är kraftigare än de vuxna fårens ben.
<3

Påskhelgen

Påsken har varit fin, men kall! Här kom det inte så mycket snö som på vissa andra ställen, men lite vitt var det igår i alla fall. April-väder heter det va?

Vi har haft familjen här på påskmiddag som vi brukar. Har jobbat lite också förstås, men faktiskt har jag sluppit mockningen fyra dagar i rad nu, och fått sovmorgon så jag tycker att jag har varit ledig ganska mycket ändå!
På påskafton var det dags för lamm igen. Den här tackan fick faktiskt TRE, och det är första gången. (Jag hade glömt det men hon fick visst tre förra året också, men då dog en av dem.) Det brukar alltid bli svarta lamm, som oftast blir grå efter ett tag. Den tredje är dock vit-grå och påminner om en get. En väldigt söt get! Undrar hur den kommer se ut när den blir stor. Hoppas det är en tacka så att vi kan spara den i så fall. Nu är det två tackor kvar som ska lamma.
Middag med ägg och annat smått som förrätt. Till huvudrätt blev det ironiskt nog lamm, från egen produktion såklart. Min mamma hade lagat det, och det blev väldigt gott. Det känns ju lite mysko när man just har fått tre nya, men det är ju så det är tänkt…
Efter maten brukar vi gå till grannen som har påskbrasa varje år. Då hinner man smälta middagen lite så man orkar med efterrätt också…
Igår började jag morgonen på Nut House med några kompisar. Himla mysigt att ses och äta frukost ihop! Dessutom på ett väldigt mysigt ställe.
Efter det red jag Grodan och hade två lektioner. Sedan red jag Grodan IGEN, för jag får ingen ordning på det här med sadeln… Var tvungen att prova två olika och tyvärr tror jag att den jag har lånat inte funkar. Inte den heller… Blir galen. Kommer inte igång med henne förrän jag har löst det problemet!

Calle och Marie var och tävlade för första gången i år. En LB3. Nästa gång blir det LA3. Förmodligen blir det här hans sista år på tävlingsbanan. Hästen fyller ju faktiskt 19 i år… Jisses. Fattar verkligen inte vart tiden tar vägen.
Idag ska jag först åka till granngården Skalmsta och döma Pay and Ride, och efter det blir det kurs här hemma. Behöver nog rida lite också, i varje fall Anea. Vi har tävling planerad nästa helg också. Om jag nu har bra känsla. Är fortfarande lite grinig efter fredagens start och funderar på att strunta i att tävla, men oftast brukar envisheten ta över…

 

Glad påsk!

Jag har börjat gilla påsken mer som äldre av någon anledning. När jag var yngre kändes den inte så viktig, men nu tycker jag om att ”fira vår” och vill gärna pynta och fixa lite extra. Synd att det verkar bli väldigt kallt den här påskhelgen bara…

Idag har jag mina lektioner lite tidigare, så det blir en ledig kväll. I helgen ska jag tävla och jobba lite, men det kommer ändå vara lite lugnare (tror jag) så jag inbillar mig ändå att jag har lite av en ”ledig helg”. Har t.ex. hjälp med stallet alla dagarna så jag behöver inte mocka på fyra dagar – bara det!

Hoppas att ni får en bra påsk allihopa!
En ”påsk-korg” med fjädrar och små ägg som jag har satt ihop.
Jag orkar inte gå ut och leta efter björkris så jag brukar ta kvistar i trädgården istället.
Jag fick fina ägg av grannen idag, och de funkar ju bra som pynt ”som de är”.
Tips: gör små ”vaser” av äggskal till pyttesmå blommor som blåsippa och scilla.
Lite mindre nyttiga ägg är ju också ett måste. Fick dessutom ett enormt påskägg av T, så förmodligen kommer jag vara socker-chockad hela helgen nu…

Vår

Älskar den tidiga våren! Ja, fortsättningen också, men nu blir man så glad för väldigt ”lite”. Varenda ny liten knopp eller blomma märks liksom. Sedan blir man lite bortskämd och tar det för givet på något sätt. Det är extra roligt att plantera första blommorna också, efter en tråkig och grå period. Och så är kvällarna äntligen ljusare. SÅ SKÖNT! Nu väntar jag med spänning på att det snart ska börja komma små lamm. <3