Tänk om man fick stanna tiden nu

Såhär ser det ut om man går ett varv i min trädgård nu. Första gången vi tittade på huset var när syrénerna blommade och det var det jag föll för. Här finns riktigt gammal och storvuxen syrén och jag älskar det! Jag tänkte i och för sig samtidigt ”vem ska ta hand om den enorma trädgården?”… Det var något jag såg som ett hinder, inte resten – massa byggnader som var (är) i stort renoveringsbehov. Jag gillar i och för sig att fixa i trädgården, även om tiden är knapp och gräset alltid blir för högt. Och jag älskar att det finns massa gamla och gedigna växter här som någon har planterat för många år sedan, och så får jag ibland fylla på med nytt. Man inser ju att det tar år att bygga upp en trädgård och jag är tacksam över att få skörda någon annans arbete och njuta av det!
Äppelträden blommar ut alldeles för fort!
Hm.. tror att det kom med en spindel här om man tittar väldigt noga. 🙂

Vår – nästan sommar – på Wreta

Igår var det riktigt varmt. Vi får väl se om det här är ”årets sommar” eller om det håller i sig. Jag är mer än tacksam över att få jobba ute så att man hinner njuta av det här!
Trädgården börjar vakna och de tidiga blommorna är oftast finast – kanske för att de är så efterlängtade
Fåren är utsläppta på bete men vi stödfodrar lite för säkerhets skull nu i början.
Det här är nog den sötaste bilden jag har tagit. De ser ut som två små björnar. <3
Vintern är glömd och förlåten
Det är inte särskilt grönt i hagarna än, men tillräckligt för att hästarna ska ha fullt upp hela dagen! 

Sötnosar

Det är inte så lätt att fotografera de här ull-bollarna. De är i princip aldrig stilla, i alla fall inte när man går in till dem för då ska de knuffas, klättra, hoppa på en, stångas eller suga på skor / jackärmar eller vad de nu kommer åt. Jag fattar inte att de är så besatta av människor? Söta är de i varje fall. Om man är på dåligt humör så kan man gå in till lammen en stund – de är som små terapeuter i mini-format.

En tacka verkar inte ge tillräckligt med mjölk, så tre lamm matar vi extra med flaska fortfarande. Inte dygnet runt dock, men i början var Torbjörn ute även på natten. De kommer att klara sig, men vi vill att de ska öka i vikt lite snabbare. Ett annat lamm har varit halt. Jag var rädd att den hade brutit något men det visade sig vara en liten böld mellan klövarna. Nu får han penicillin och det verkar redan bättre. Det är en viss skillnad att ge penicillin till ett litet lamm jämfört med en häst. Inte helt lätt att veta var man ska sticka och mängden är ju inte jämförbar precis. 😉  Så i år är det en del extra pyssel med de här djuren, minst sagt.

Vårtecken på Wreta

Äntligen börjar det likna något! Sol, blommorna börjar slå ut och hästarna kan gå nakna. Jag kan inte med ord beskriva lättnaden att slippa klä på täcken och sedan halka ut i hagen i lera eller på is. Man sparar både tid och energi och jag tror att hästarna också njuter av att slippa vara påklädda. 🙂
Idag har jag haft ett dagläger där vi delade upp gruppen på förmiddagen så att de red två och två, och efter lunch ett vanligt pass alla fyra. Det kändes som ett bra upplägg där jag verkligen hann fokusera mer på att få till några saker som  jag inte tyckte att vi hann riktigt sist med just den här gruppen. Det var kul idag för det blev resultat  – fina hästar och (tror jag) några nya ”aha-upplevelser” hos några av eleverna. Nu tar jag en ledig kväll och en helt ledig söndag imorgon (läs: göra andra gårds-sysslor). Hoppas det fina vädret håller i sig!

Vårtecken

Det var en väldigt segstartad vår i år! I påsk började det i alla fall komma lamm. En har tyvärr dött. 🙁 Den blev bortstött av mamman och vi försökte hjälpa till att mata den men det räckte inte. Jag känner mig ”medskyldig” men jag får försöka intala mig att det kanske var något fel på den och att det var därför. Men det var sorgligt för den var så tillgiven och hade speciell teckning. Jag grät nog en timme över det där…

De andra som har kommit hittills verkar i alla fall pigga. Nu är det 7 st och det är tre tackor kvar som ska lamma (vi tror att en inte är dräktig men vi får väl se). De är så söta så man knappt kan slita sig när man går dit! Ska ta fler bilder, men det är svårt för de håller sig inte stilla särskilt långa stunder.
Den här kallar jag nu för Batman, oavsett kön. Så sjukt söt så man dör. Men jag undrar just om det här verkligen är ett renrasigt gotlandsfår..? De ska väl ändå bli grå eller svarta, alltid?

Påsk på Wreta

Vårblommor är förstås ett måste. I år är det så kallt så det fick bara bli pyttelite utomhus.
Här inne gjorde jag dock ett stort ”fågelbo” som fick stå på bordet.
Godis är såklart också obligatoriskt. Just nu känner jag att det inte direkt råder sockerbrist i kroppen…
Påskriset fick faktiskt vara ifred för katten i år. Kanske för att jag har bytt ut pyntet mot ett lite mer diskret och mindre färgglatt. (Jag använder syrén i mitt påskris för jag orkar inte gå längre än ut i trädgården för att hämta kvistar)
En liten ensam tulpan blev fint ihop med ljusen tycker jag
Påskdukningen fick bli med fjädrar på faten…
… och ljus i äggkoppar. Passade perfekt!
Påskmaten blev en blandning av lite allt möjligt: gubbröra, ägghalvor, skagen på hårt bröd (med en egenodlad kvist av senapsört som pynt), sparris och kycklingsallad.
Efter middagen brukar vi gå till grannens påskbrasa. I år var det svårt att få fart på den så det slutade med att de hämtade en stor halmbal med traktorn som fick sätta fart på brasan.
Min vision med påsktårtan var att den skulle bli fin, men den blev mest rolig och ser ut att passa in på ett barnkalas. Den gröna kycklingen har min bror gjort och den kanske bidrog lite till det. 😉 God var den i alla fall!
Hoppas att ni också har en bra påskhelg!

Vinter på Wreta

Lite blandade vinterbilder. För några dagar sedan var det sol och frost och fantastiskt vackert! Idag har det varit vackert men hemskt att vara ute. Det har blåst isvindar så det känns som om ansiktet ska lossna… Vattnet har frusit i stallet (händer väldigt sällan) så eftermiddagen har jag ägnat åt att försöka få igång vattenkoppar, men bara lyckats delvis. Hästarna fick gå ute i skift så att inte stallet skulle bli totalt nedkylt… Och det verkar inte som om snön kommer ge sig i första taget, nu när man inte vill ha den längre. Så är det konstigt nog alltid!
Min väg till jobbet i lördags. Sol och snö och så fint så man inte tror att det är sant!

Idag hoppas jag att det inte blåser så mycket att vägen driver igen när eleverna ska hit… Det verkar vara massor med olyckor på vägarna just nu.
Fantasi tyckte också att vädret var sådär. Kyla är ingen fara men blåst verkar inte hästarna heller gilla. Särskilt inte när lunchen blåser iväg!

Lördag

Sol och dimma idag, så himla fint!
Tulpaner ger hopp om våren även när det är snö ute. Och ljuset börjar komma tillbaka! (Villket avslöjar att man borde tvätta sina fönster…)
Tror att tanken med den här kroken är att hänga dit en talgboll eller liknande. Men den är rätt gullig som den är också.
Jag önskar att jag hade en bättre kamera! Jag får väl börja spara… Det blir aldrig så bra bilder som jag har ”tänkt”, skulle vilja få mer djup i bilderna. Sedan ska jag väl erkänna att jag inte kan en enda inställning utan bara fotograferar på auto-läge. Är inte tekniskt intresserad egentligen. Och ibland blir det till och med bättre bilder med mobilen, vilket ju är helt sjukt om man tänker efter!