Träningsvärk

Idag är jag lite trött i kroppen. Trodde i och för sig att det skulle kunnat bli ännu värre, för igår slog vi med lie och det har jag inte gjort förut. Det var ett litet evenemang som vi var på där vi fick prova att slå och hässja hö. Det gick faktiskt över förväntan trots allt, även om det var jobbigt efter ett tag. Om man lär sig tekniken så tror jag i och för sig inte att det är så tungt. Nu hoppas jag väl att vi slipper ha det här som plan B i framtiden, men man vet ju aldrig. 😉 Lika bra att kunna hur som helst, med tanke på foderbrist osv. Det blir lättare att ta tillvara små ytor om man kan det här. Och det är verkligen så mycket vackrare med en hässja än en inplastad vit ensilagebal, det är en sak som är säker!

Värmebölja

I helgen har det varit kurs fre-lör och tack och lov var det faktiskt lite svalare än under veckan som gick. Det här måste ha varit varmaste veckan i sommar? Det har gått förvånansvärt bra att jobba ändå, men man får rida morgon eller kväll och jag har skolkat lite för att åka och bada också… Hästarna verkar faktiskt inte så påverkade konstigt nog, men gräset i hagarna är i princip slut. 🙁 Igår kom det lite regn äntligen, i samband med ett åskväder. Jag såg när blixten slog ner ute på åkern vid stallet igår! Med tanke på alla bränder som härjar så fick man verkligen hjärtat i halsgropen…

Mycket tankar senaste tiden har kretsat kring vädret, torkan och foderbrist. Vi har tack  och lov köpt ett stort parti hösilage som bör räcka till nästa skörd, men om det skulle ta slut blir det väldigt svårt att få tag på annat. Därför försöker vi verkligen att hushålla nu och använda varje strå! Vi har t.ex. slagit gräs med lie för att dryga ut hösilaget och jag hoppas vi hinner slå lite mer mellan hagarna och sådana där ”remsor” som blir över här och var runt stallet. Sly kommer vi att fodra med eller spara till fåren, även om det kanske verkar desperat, men jag tar inget för givet och det är nu det fortfarande finns kvar.

Ni som har häst hos mig: beta gärna era hästar utanför stallet och runt omkring om ni har tid. Jag tror att det är viktigt att hjälpas åt och som sagt spara på fodret så mycket vi kan. 

Nya fårskinn hemma

Nu har vi fått hem nya fårskinn! De kostar 1600 kr inkl moms. Finns hemma hos mig att titta på, plockas fram vid förfrågan / passa på när du kommer på kurs.

Höstens slakt kommer bli senare än föregående år pga kö till slakteriet. Många slaktar djur pga torkan…. 🙁  Det kommer sannolikt bli i november, och då kan ni köpa köttlådor precis som vanligt.

Ny hage

Igår släppte vi stona i hagen längst bort där det finns mer bete, så nu går de på bete ”på riktigt” (= jag ser dem inte från stallet..) Det gick tämligen odramatiskt till. Grodan gick i passage halva vägen och sedan försökte hon få igång de andra, men de ville helst rulla sig och äta istället. Och såklart har Grodan redan dragit av en sko igen, trots boots. Undrar om hon kommer klara ett bete? Som tur är kommer hovis ikväll och fixar det.

Midsommarhelgen

Hoppas att ni har haft en fin midsommar! Vår midsommar började sådär med att tältet som vi hade satt upp dagen innan hade blåst iväg och satt fast i en lyktstolpe när vi vaknade. Det var nästan storm på förmiddagen, så man får vara glad att det lugnade sig betydligt framåt kvällen. Nog för att det behövdes regn men det är ju otroligt att det skulle pricka in just midsommarafton, men det är väl som det ska… 😉 Efter att ha ordnat upp den situationen så blev midsommar trots allt mycket trevligt.
Bra början… Helt sinnessjukt. Tyvärr är lyktstolpen helt kvaddad…
Min bror (i mitten) fick raskt åka och köpa ett nytt tält, så det blev ganska bra till slut!
Sill-lunch som vi åt inne
Obligatorisk lamm-klappning
Några gäster och jag
Middagen gick att äta ute och då får man vara nöjd!
Igår kom mina föräldrar också, så då firade vi min födelsedag. Har inte firat den så mycket någonsin som det här året. Det var ju rätt kul att få göra det, har struntat lite i sånt förut.

Tack för alla presenter och grattis osv! Det värmer! Och tack till Helena för de flesta bilderna, jag glömde helt att fotografera för en gångs skull.

Äntligen regn!

Det har inte regnat på en månad, och det är ju fantastiskt med den här sommaren, men regn behövs! Hagarna är redan gula och rabatten har nästan blommat ut innan juni hade börjat. Igår kom det äntligen en rejäl åskskur här. Så himla skönt! Här är en bild från gårdagens kvällsfodring. Stallet var lätt översvämmat…

Idyll

Bilder på fåren från igår kväll när jag gick ut och tittade till dem på kvällen. Just nu bor jag verkligen i en idyll, ingen lera så långt ögat når för tillfället. (Men faktum är att vi är i stort behov av regn snart. Är bara rädd att om det väl börjar regna kanske det aldrig slutar sedan?) Det känns som om vi är i mitten av juli och inte slutet av maj, det är riktig sommar-värme!
Har insett att den här ser ut som en liten skunk.. 🙂 Jag minns nu inte vad han heter. Jag döpte syskonen till Batman och Zorro, och jag tror att Batman är svart över båda ögonen och den här som har en ”bläs” tror jag att jag döpte till Zorro. <3

Tänk om man fick stanna tiden nu

Såhär ser det ut om man går ett varv i min trädgård nu. Första gången vi tittade på huset var när syrénerna blommade och det var det jag föll för. Här finns riktigt gammal och storvuxen syrén och jag älskar det! Jag tänkte i och för sig samtidigt ”vem ska ta hand om den enorma trädgården?”… Det var något jag såg som ett hinder, inte resten – massa byggnader som var (är) i stort renoveringsbehov. Jag gillar i och för sig att fixa i trädgården, även om tiden är knapp och gräset alltid blir för högt. Och jag älskar att det finns massa gamla och gedigna växter här som någon har planterat för många år sedan, och så får jag ibland fylla på med nytt. Man inser ju att det tar år att bygga upp en trädgård och jag är tacksam över att få skörda någon annans arbete och njuta av det!
Äppelträden blommar ut alldeles för fort!
Hm.. tror att det kom med en spindel här om man tittar väldigt noga. 🙂