Nya kurser

Nu har jag uppdaterat med några nya kurser, samt gjort ett tema på tvådagarskursen i juni. Då blir det programträning, och det går även att delta med egen häst (vilket går bra på alla kurser!)

Mer info finns på kurs-sidan.

Teori 10 april

Den 10 april blir det teori. Jag kommer att rida Anea och Grodan med hjälp av Nina Bengtsson, som en mini-clinic. Jag tänkte att det blir bra med två hästar på olika utbildnings-nivå. Jag kommer dock börja med Anea som behöver värmas upp lite mer, så att vi hinner visa lite mer rörelser på henne.

Start 18.30 och tidsåtgång ca 2 timmar. Fika finns såklart. Alla grupperna är naturligtvis välkomna, och ni behöver inte anmäla att ni kommer. (Om det är någon som inte rider på fast plats men vill komma och titta så kan ni maila mig.)
Välkomna!

Vårens teori

Nu har jag beslutat om hur vårens teoripass kommer att se ut.

Måndag 19 mars
Repetition av förra terminens teori kring visitering, åtgärder vid sårskador etc för er som missade förra året. Vi kommer även att gå igenom bandagering, samt några bra stretch-övningar för häst. Jag tycker att det här är grundläggande saker att kunna så jag hoppas att ni som inte var med förra gången kan komma.
Tid: 18.30- ca 20.00

Efter det teoripasset har jag en extra tid 20.00 för igenridning. Begränsat antal platser och i första hand för dig som har bokat av mer än en gång under våren.

Torsdag 19 april
Helena Starkenberg kör ett yin yoga- pass anpassat för ryttare. Jag kommer att maila ut info till er också, och då bifogar jag en PDF med hela upplägget.
Tid: 18.00-20.00

Sedan blir det en tisdag när jag ska försöka få ihop att Nina kommer och att jag rider Anea och Grodan (det som blev inställt förra året). Jag har dock inte bokat datum ännu så jag återkommer om det!

Meddela gärna vilken / vilka dagar ni vill komma. Man kan vara med på alla om man vill.

Clinic 11 februari

TIPS om fler av er vill följa med på detta. Jag kommer gå på den här clinicen som en del av en kurs 10-11 mars. Det finns även en plats kvar på kursen (se info på hemsidan)!

Söndagen 11e Februari kl.10.00 anordnar Lotterängs Ryttarförening en clinic med Mats Eriksson
Detta är 3e året på raken som Lotterängs Ryttarförening anordnar clinic med Mats.
De tidigare åren har varit väldigt uppskattade av alla, så ni vill inte missa detta.
Temat för clinicen är inte helt bestämd ännu men vi kommer se till att det är spridning från Lätt till svår klass ekipage, och det är medlemmar i föreningen som kommer att rida.
Clinicen är gratis för 2018 medlemmar i Lotterängs Ryttarförening, men vi kan även erbjuda ett antal platser till övriga personer á 150kr/person
Det är mycket viktigt att alla anmäler sig senast söndag 4e Feb till lena.hallin@ericsson.com
Vi startar vid 10.00 och det kommer att finnas fika till alla.
Om ni inte vet vem Mats är hittar ni mer information här:
http://www.stallmatseriksson.se/text1_2.html

 

Måndag

Här är det fortfarande lite jul-uppehåll en vecka till. Jag tycker att terminen blir väldigt lång på våren om man kör igång redan nu. Både jag och hästarna behöver lite vila och variation. Eftersom jag inte stänger ner allt helt, utan ändå har kurser och privatlektioner under den här tiden så tycker jag det är på sin plats med en något längre ”paus”.

Förra veckan hann jag själv faktiskt vila ikapp lite, och helgen var nästan helt ledig. Tanken var i alla fall sådan från början, men jag har haft insläppet lör och sön, så då passade jag ändå på att rida lite. Har dock hunnit med annat också, och sovit ut – vilket resulterade i att jag vände på dygnet snabbt som ögat och inatt har jag nog legat vaken halva natten. Jag märker rätt stor skillnad snabbt på att jag sover bättre och tyngre när jag har jobbat mer fysiskt. Förstår verkligen om många som har stressiga kontorsjobb och kanske är ute samt rör på sig för lite får problem med sömnen!

Januari kommer bli hyfsat lugnt pga att jag inte kan boka alltför mycket innan häst-situationen är löst. Inga tävlingar eller liknande på gång heller, så jag har tänkt prioritera lite annat som kan vara svårt att hinna när allt drar igång på riktigt.

Ni som eventuellt behöver boka av era ridpass under januari – kolla gärna med mig först. Jag lägger hellre ut extra igenridningstider i slutet av terminen istället för att ni säljer era ridpass.Jag längtar fortfarande efter vitt – det kommer ändå inte bli vår än på ett tag. Men visst märks det att det börjar bli ljusare!?

Liten prishöjning

Från och med januari har jag höjt priserna lite på privatlektionerna, enligt nedan:

Privatlektion 1 person, enstaka tillfälle 850 kr
Privatlektion 1 person, fast elev 725  kr

 

Med egen häst gäller 425 kr för 45 min, och 375 för 30 min. Rider man på egen häst förutsätts man vara såpass uppvärmd som man behöver (beroende på häst) för att få ut så mycket som möjligt av sin lektion. Ryttare utifrån betalar även ridhusavgift på 100 kr.

Ändrad teori på måndag

Jag har skickat mail till er också. På måndag skulle jag rida Anea och Grodan för Nina på teoripasset, men vi får skjuta på det till vårterminen tyvärr. Anea har verkat lite hängig så jag har inte kunnat rida ordentligt sista veckan och nu vilar hon några dagar. Jag hoppades på att det skulle släppa – det kändes så, men det är något som är skumt. Ingen feber men i fredags blev hon andfådd och svettig (och hon har grymt bra kondition), så det är nog någon slags förkylning. Med andra ord törs jag inte tro att hon är ok på måndag, och dessutom vill jag inte visa upp ett jogging-pass utan då vill jag kunna rida ordentligt. Ni får helt enkelt tåla er, det blir en annan gång!

Teori blir ändå samma tid på måndag – 19.00. Vi kommer prata om visitering och saker att tänka på om hästen blir sjuk – vilka tecken man kan titta efter etc. Även lite praktiska övningar så att ni får träna på det. Alla är välkomna oavsett vilken dag ni rider på. Ni som var med på Brunmåla får lite repetition men också öva praktiskt på en del av det vi pratade om där.

Lisas Hästfoto

Terminsstart

Idag kör höstterminen igång. Hoppas att ni har haft en bra sommar! Vi kommer att börja terminen med fokus på grundridning – övergångar, tempoväxlingar och sits / inverkan. I och för sig något som jag återkommer till hela tiden, eftersom det är så viktigt! Nu när det fortfarande är fint ute och ljusa kvällar så kan delar av passen ridas ute, så att hästarna får lite variation och stärks inför vintern.

Fundera gärna på en eller två saker ni vill jobba extra med i er egen ridning under hösten. Ofta återkommer samma saker, men det är ändå bra att påminna sig själv och fundera över om något känns extra viktigt just nu!

Vi ses under veckan!

Uteritt fre eller lör

Jag åker till Gotland ons-sön, mycket välbehövligt! Känner dock att jag blir rätt stressad innan av allt som ska styras upp med extra hjälp och så, det är lite logistik kring att åka bort alltså!

Affe skulle vilja skrittas ut på fredag eller lördag. Är det någon som kan och vill? Kostnadsfritt, det vore bara en bra hjälp. Han är snäll så man kan rida själv, men det vore såklart bra om det finns sällskap att tillgå, kanske någon inackordering som ska ut. Hör av dig om du är intresserad!

Vårens teoripass

Den här terminen kommer varje grupp ha teori utspritt vid olika tillfällen. Jag kommer dels lägga en del av passet på säkerhet kring hästhantering (en del är repetition, men det är ett viktigt ämne) samt utrustning. Som ni vet är jag ganska petig med utrustningen, så vi tar en extra grundlig genomgång på detta.

En del av passet bör vi också hinna ägna åt ridteori, så försök att klura på och förbered om ni har några saker ni funderar på och vill ha extra genomgång av. Det kan vara en rörelses utförande, hjälpgivning, sits-tips mm. Alla grupper ”styr” sitt teoripass själva så det är lite upp till var och en att få ut så mycket som möjligt av det.

Jag kommer som sagt sprida dessa pass och har ej bestämt datum i förväg utan det blir lite när det passar. Teorin blir då i stallet / ev ridhuset och kaffe finns såklart.

Jag har inte gett ut några lappar kring mål för denna termin. Jag lägger sådana i sadelkammaren, och sedan får man lämna in dessa om man vill. Ni får också gärna komma med egna förslag om ni har någon särskild övning eller något moment ni vill träna extra på, så försöker jag efter bästa förmåga att lösa det!