Söker frivilliga till fotografering på fredag

Fredag den 17 maj kommer det en fotograf för att ta lite bilder, främst med fokus på sitsen. Carolina (sjukgymnasten som har varit här) behöver bilder till sin hemsida, så vi kommer att ta bilder ihop. Jag behöver en eller två ryttare till, om det är någon som kan dagtid. Kan vara ett roligt sätt att få bra bilder på sig själv, så passa på… Meddela mig vid intresse! Vet ej exakt tid, men det blir dagtid.

Insläpp 5 maj

Nästa vecka är jag på Gotland ons-sön. Påminner om att torsdagens lektioner är inställda (flyttade)!

Jag har löst alla pass utom insläpp 5 maj. Är det någon som har tid? Tar ca 45 min nu när det är bra väder.. Kan göras vid ca 16-17. Går även att kombinera med en uteritt på någon av mina hästar om det passar.

(Även torsdag 2 och fredag den 3 kan det finnas möjlighet att rida ut, och gärna om man samtidigt kan hjälpa till med något litet i stallet. Sofia är helt själv de dagarna.)

Sms:a om du kan / vill.

Hjälp i maj?

Jag kommer att åka bort mellan 1-5 maj.

Jag skulle behöva lite extra hjälp med insläpp 4 och 5 maj, samt kvällsfodring 3,4 och 5 maj. Jag brukar ju sätta upp en lista med kvällsfodringarna men vill flagga för detta redan nu! Om det är någon som vet med sig att ni kan så får ni gärna säga till redan nu.

 

Teori imorgon

Påminnelse: imorgon är det teori mellan 18.30-20.00.
Denna gång tittar vi på några hästar i rörelse och fokuserar på form och takt i förhållande till deras exteriör. Lite uppföljning från förra gången, men du behöver såklart inte ha varit med på förra teoripasset.

Välkommen!

Kurs för Carolina?

Jag har fått lite önskemål om en kurs för Carolina igen. Två vet jag, som ej har varit med förut. Jag tror att några som gått förra kursen också var intresserade av en uppföljning..? Det blir nog svårt att samordna båda sakerna på samma dag. Som jag förstår det lutar det åt att man får köra ett helt nytt tillfälle för er som inte varit med förut, och ev en repetitionsgång senare. Så ni som är intresserade av det ena eller det andra får gärna maila mig så ska jag se om vi får ihop tillräckligt många intresserade.

Jag är också nyfiken på om det är någon av er som har varit hos Carolina och fått hjälp avsuttet? (Eller om ni planerar att gå.)

Ledig boxplats

Jag kommer få en ledig boxplats under våren. Jag har dock fortfarande överfullt och använder uteboxar till Anea och Grodan, så jag ”måste” inte hyra ut en box till nu. Därför kommer jag inte att annonsera. Däremot finns den tillgänglig om rätt person dyker upp. Om du själv är intresserad, eller vet någon, så går det bra att tipsa.

Det är full skötsel (utom mockning på helgen). Mer info finns här.
Jag kommer att prioritera någon som vill ha hjälp med regelbunden träning / ev ridning.
Det skulle även vara möjligt att ställa en häst här för utbildning på heltid under kortare eller längre tid.

Maila eller ring för mer information.
info@ryttarutbildning.se
076-8055138

Teori 14 mars

Ett första teoritillfälle för vårterminen är spikat. (Återkommer med fler). Alla ni som rider får komma på alla tillfällen, men jag ser gärna att ni anmäler er innan (även om ni rider på den dagen). Begränsat antal platser. Utomstående kan dock meddela intresse – ifall jag får platser över.

Carolina, som har hjälpt mig med lite övningar och även haft kurs här, kommer hit den 14 mars. (Jag är på domarutbildning då, därav datumet – jag vet inte om jag kommer hinna hem till lektionerna.)

Platsen blir ändå hemma hos mig mellan 18.00-19.30. Det kommer att vara en föreläsning samt praktiska övningar med fokus på hästens och ryttarens biomekanik. Ni kan läsa mer på hennes hemsida här.

Save the date!

Nu har vi bestämt att vi kommer att fira 10-årsjubileum
för S.R. Häst-och ryttarutbildning den 17 augusti!

Det kommer att bli något i stil med vår 5-årsfest, alltså öppet hus på dagen och en fest på kvällen. Det kommer givetvis bli någon form av uppvisning med hästarna också. Jag återkommer med detaljer – det är ju ett bra tag kvar. Men boka datumet nu! 

Lite bilder från vår 5-årsfest:

Minska smittspridningen

Det har nog inte undgått någon att det just nu sprids en del smittor i Stockholms-området. Jag vill be er som kommer hit och rider att ha rena kläder, inklusive skor. Åk inte mellan stall samma dag i samma kläder och undvik generellt att klappa hästar ni inte känner ”i onödan”.

Ni kan ha koll på smittläget  på SVA:s hemsida, där står nyheter på första sidan. Håll er uppdaterade.

Terminsmål

Jag har lagt lappar i sadelkammaren för att ni elever ska kunna fylla i era mål för terminen. Jag kom dock bara ihåg att säga det till måndags-eleverna, så nu skriver jag det här också så att ni har sett det!

Mitt mål med denna termin är att ni ska bli ännu kvickare med era hjälper och att vi ska öva det genom mer övergångar och tempoväxlingar. En ambition, snarare än mål, är också att kunna variera formen mer under ridpasset. Påminn mig gärna om jag halkar in på andra sidospår…

Kom även gärna med förslag på teori som intresserar er. 😀