Photizo

DSC_5859För något år sedan köpte jag en Photizo, som är en apparat som behandlar med LED-ljus. Kort förklaring från deras hemsida:

Med behandling före hårt träningspass stimulerar man cirkulationen och mjukar upp musklerna, det blir som en extra uppvärmning före den vanliga uppvärmningen – minskad risk för skador och hästen har lättare att prestera på sin egen prestationsnivå. Prestationshöjande är här ett förbättrat allmäntillstånd genom att som alla elitidrottare, förebygga överansträngning och skador och ge kroppen möjligheter till återhämtning efter träning och tävling. Har hästen ett känsligt problemområde kan man behandla området och därigenom
förebygga för skador. Efter ett hårt träningspass kan man behandla de stora muskelgrupperna då hästen snabbare återhämtar sig och blir av med slaggprodukter. Om olyckan ändå är framme och hästen skadar sig, kan man behandla det skadade området för att påskynda läkningen – enligt studier på humansidan upp till halverad läktid.

Läs mer på deras hemsida.

Personligen tycker jag den gör underverk. Jag använder den framförallt på hästarnas ryggar, men även t.ex. nacke eller andra ”problemområden”. På Anea upplever jag att jag inte behöver värma upp lika länge när jag har behandlat henne före ett ridpass. Ibland kör jag på mig själv också – och man bli mer avslappnad.

Om någon vill ha sin häst behandlad i stallet så kan jag hjälpa er med det. Hela hästen tar ca en timme, och kostar 500 kr. Köper du ett paket på fyra ggr betalar du 400 kr / gång. Om det är ett specifikt område som ska behandlas (man kan t.ex. behandla sår) så gör vi upp om ett lämpligt pris.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*