Den här helgen har jag känt mig som en riktig lantis… Grannen har skjutit en älg som vi har förmånen att få en del av varje gång (vår mark ingår i ett jaktlag). Så vi har sån tur att vi får kött även om vi inte jagar. Men, vi måste dock ta hand om köttet. Så i fredags hämtade vi ca 55 kg älg (inkl ben då) och det har väl tagit två dagar ungefär att ta hand om det. Nu är det sista rycket i köket här med att paketera köttfärs. Jag känner en äckel-blandad förtjusning till att stycka kött. Dels känner jag mig duktig att fixa min egen mat (och jag äter mycket hellre vilt än industrikött), men samtidigt känner jag mig som en ond mördare liksom… Och det är ju lite halväckligt att hålla på med. Samtidigt intressant rent anatomiskt tycker jag, hästen ser ju ungefär likadan ut inuti. Så ja – jag är lite kluven.
Nån som är sugen??
Förutom detta har vi också gjort klart fårens vinter-residens. De har fått en liten hage samt ett vindskydd, som även ska fungera som växthus i sommar. Smart tycker jag! Så i växthuset finns nu en liten ”sarg” som man kan ta bort, samt en halmbädd åt dem. Just nu står de dock utanför och glor och undrar vad syftet är verkar det som. Det var inte helt lätt att flytta dem heller, eftersom baggen inte är tam. Vi fick ta dem i två omgångar, med hjälp av mat. Hoppas inte grannarna såg oss, såg nog inte så proffsigt ut…
Så en helg på landet är i vanlig ordning allt annan än lugn (det är bara en myt)! Har haft en hopplektion i morse också, som gick superbra. Hästarna blir så glada, och då blir matte också det! <3 Nu: middag (inte kött), vin och en film.
Inga svar