Mental träning och galoppombyten

Sjukt irriterad igår över mina galoppombyten. Har verkligen blivit en hang-up. Igår försökte jag mig faktiskt på lite mental träning i soffan! Försökte tänka mig hur det borde kännas att rida mot bytet, tajmingen och sedan själva hjälpen. Jag brukar inte göra sådant särskilt ofta, men det har hänt ibland – och faktum är att även om jag sitter i soffan så känner jag att jag börjar spänna mig i kroppen inför ”bytet” – fast jag inte ens sitter till häst. Det är inte direkt någon nyhet, men man är verkligen programmerad på en ”förväntad” känsla. Prova själva. Om man är van att en häst vägrar på oxrar t.ex. så kommer man automatiskt spänna sig innan. Om man försöker se det hela framför sig så kan det faktiskt ta en stund innan hästen ”hoppar” även mentalt, det är lätt att den till och med vägrar när man försöker visualisera det. Så är det i alla fall för mig.

Jag vet inte om det var p.g.a. min lilla övning, eller om det var bättre förutsättningar idag, men idag var alla vänster-byten rena. (Lite korta kanske – men Rom byggdes inte på en dag.)

Läxa till mina elever: om ni har svårt med någon specifik övning/rörelse, t.ex. fatta höger galopp, göra halt eller vad det kan vara – prova att visualisera den rörelsen och så vill jag höra om det blir någon skillnad i ridningen efteråt! Själv ska jag träna på att ”rida” MsvB4 i sängen ikväll, inför helgen.

IMG_3450

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*