Läget just nu

Jag fick ge upp. Mådde sämre idag, och stövlarna får helt enkelt vänta. Slapp stalltjänsten också, så nu har jag bara hasat runt här hemma, legat i sängen och klappat katten och slö-surfat. Däremot måste jag hålla några lektioner ikväll, men det ska jag väl klara tycker jag.

Känner mig stressad över den närmsta månaden också. Att det aldrig blir balans i det här med att driva företag! Ena dagen oroar jag mig för att jag ska var för lite bokad, nästa dag tycker jag att jag är överbokad. Och då tänker jag inte så mycket på mig själv, utan det är främst hästarna. Det är alltid någon som är sjuk, och det är alltid någon jag har ögonen på som jag känner mig lite orolig över. Ibland är det bara inbillning, och ibland är det helt rätt magkänsla. Men aldrig får man slappna av och bara vara nöjd med att ha fina hästar och att ha gjort ett bra jobb! Jag kan liksom inte vänja mig vid att det förmodligen alltid kommer vara såhär. Det är ju så när man jobbar med djur. Men det tunga är att i och med att jag ska tjäna pengar på det här, så kan jag inte alltid anpassa mig helt till hur hästarnas dagsform är. Ens egen häst kan man ju lättare anpassa jobbet på, med en uteritt eller vilodag extra. Men har jag lektioner så har jag. Ni som rider här vet att jag verkligen gör mitt bästa, men det känns liksom aldrig gott nog. Nu när jag är sjuk och trött så blir det extra tungt. Är sjukt less på att ha stackars Nogge i sjukhage och bara promenera, och inte ens veta om han blir bra. Under tiden så måste de andra dra ett för tungt lass mot vad jag hade velat.

Den närmsta månaden nu har jag väldigt mycket, fram till ett mini-break vid påsk. Jag kommer försöka hålla något lugnare tempo på lektionerna, pga det jag nämnt ovan, så ni vet varför. Om det blir avbokningar i ordinarie grupper lägger jag inte ut dessa som igenridningar just nu, utan jag lägger några extra pass i slutet av terminen eller under sommaren istället. Jag hoppas ni har förståelse för det – det är med omsorg om djuren.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*