Veckans övning

Förra veckan jobbade vi med galoppfattningar på böjt spår. Vi förberedde fattningen med en 10m-volt i skritt, där det är viktigt att hästen bjuder framåt, är eftergiven och kommer ut på yttertygeln – så att man kan mjukna något i innertygeln i fattningen.

Tänk på att hästen ska vara eftergiven i sidan för skänkeln, många vill hänga kvar i innertygeln i fattningen. Dock ska man inte heller bara ”släppa iväg” hästen så att den blir lång eller rätar ur sig helt. Finlir, med andra ord!

Den här veckan kommer vi att prova att göra fattningar på medellinjen mot spegeln och sedan fortsätta rakt fram på medellinjen. Här krävs det verkligen att man har ordning på sin egen sits och på att hästen är rak – utan att man får hänga på väggen. En väldigt nyttig och avslöjande övning!

Tänk på att alltid sitta kvar i fattningen. Många släpper sittbenen eller slänger fram överlivet för att ”hjälpa till”, men då fattar hästen galopp i framvikt. Man vill ha känslan av att hästen ”sätter sig” när man fattar galopp! Fattar man ur skritt ska det vara direkt ur skritt, och takten eller steglängden i skritten ska inte öka före fattningen, utan ska bibehållas.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*