Veckans övning

Den här veckan kommer vi att fokusera på förvänd galopp. Vi kommer att rida olika linjer med varierande svårighetsgrad, beroende på hästarna och ryttarnas förutsättningar. Den lättaste vägen i förvänd galopp är att man rider en mjuk båge in på långsidan. Då blir det några språng i förvänd mitt i bågen. De som vill ha större utmaningar får rida galoppen som den ligger i LA3. (Se bilden nedan, lånad från stallbacken.com) Man rider halvt igenom och sedan fortsätter man i förvänd galopp på en båge och bryter av på motsatta långsidan.

Förvänd galopp är bra balans- och styrketräning för hästen och förbättrar galoppkvaliten. För ryttaren tycker jag att det är ”rakriktande” – sitter du snett kommer hästen förmodligen att slå om eller bryta av.

Tänk på: RID även i den förvända! Många blir passiva för att man är rädd att hästen ska byta galopp. Gissa vad som oftast händer då? 😉 Jobba med att hästen är ”påverkbar”, lösgjord och i balans. Du ska rida en lika bra galopp som innan, du byter bara riktning!

14.  A  Vänd halvt igenom i samlad galopp, kom ut 
            mellan P och B15.  BE  Halvcirkel med 20 m diameter i samlad 
             förvänd galopp
       EV  Samlad förvänd galopp

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*