Små förändringar

För första gången på flera år känner jag att jag kanske orkar tänka på lite annat än bara stallet och jobbet. Jag har varit så sjukt trött hela tiden, och det leder till ganska dåliga vanor. Jag tränade ganska mycket förut (en period varje dag, men det kanske var lite överdrivet). Alltså nu menar jag träna annat än ridning. När jag började jobba hos Per och Pether slutade jag helt träna, då arbetsdagarna ofta var 12 timmar och ibland sju dagar i veckan. I början gick jag ner en hel storlek i kläder, men kroppen vänjer sig vid en viss belastning. Nu har jag inte heller tid eller ork/lust egentligen, och visst rör jag på mig på jobbet, men för mig är det inte särskilt jobbigt att rida (bortsett från träningsvärken i tisdags).

Matvanorna blir inte heller så himla bra när man jobbar mycket kvällar, jag vill att det ska gå fort, och så är det dessutom lätt att tycka att man ”förtjänar” nåt extra när man jobbar hårt.

Nu känner jag ändå att det är dags att försöka göra lite skillnad. Jag vet att jag inte kommer ha tid att börja springa varje dag, och jag har inte lust att leva på bara sallad, men jag ska försöka göra några små förändringar i alla fall. Om man gör lite i taget så tror jag ändå att det gör skillnad. Och just nu tror jag att jag kan klara det hyfsat.

Till att börja med var jag till en läkare igår, för jag börjar ”känna av” mina knän, vilket inte känns ok i min ålder, enligt mig. Särskilt inte eftersom jag ibland känner det när jag rider. Så nu ska jag ta kontakt med sjukgymnast för jag tror jag behöver träna upp området kring knät. Kanske kan det också ge mig en skjuts att ta tag i lite annan träning? Jag tänker att det kan räcka med att göra några enkla styrkeövningar och stretcha ibland, bara som ett komplement till den statiska träningen som ridning ändå är.

Mitt ”dröm-mål” är att jogga i alla fall en gång i veckan, men det klarar jag bara under de varma månaderna. Jag sprang en gång på Gotland och det var faktiskt skönt! Alltså, 20-30 min känner jag kan ”räcka”, jag vill bara få igång kroppen lite extra. 20 min borde jag väl faktiskt hinna? Men det är SÅ lätt att hitta på annat.

Och vad gäller maten så ska jag försöka ta lite mindre portioner och försöka äta godis och liknande lite färre dagar i veckan helt enkelt. Kan inte vara så himla svårt? Syssla med dieter och sådant ligger inte för mig, jag tror på att äta det jag känner för, jag litar ändå på att min kropp har lite koll. MEN jag är ändå (som många andra) ganska beroende av socker, och det vill jag minska ner på.

Så, återstår att se om jag klarar det. Men det är nog mer troligt om jag skriver ner det på det här sättet. Och sannolikheten är större nu, än mitt i vintern när man är helt trött och slutkörd. För nu på sommaren så har man helt klart bättre energi och motivation till saker!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*