Lite rörd

Läste detta blogginlägg i morse, och blev väldigt glad när ens tränare uppmärksammar en såhär. 🙂

I veckan är det dags för en till tävling, men jag får se (i vanlig ordning) hur det känns om jag ska åka eller inte. Det är en MsvB5:a och då ingår en serie bl.a. Har inte ridit detta program tidigare, och känner mig inte särskilt förberedd heller. Men nu när det gick så bra sist så tror jag att jag kan klara ett ”bakslag” och se det mer som träning.

Lilla Quickan skulle ev starta en LB nästa vecka, men nu blir det bete istället. Har inte bestämt hur länge. Hon känns lite, lite skum. Inte halt, men jag får inte den där fina takten som förut. Jag tror inte hon är trött heller, för i övrigt känns hon fin. Har haft det här lite på känn någon vecka, men nu har jag bestämt mig att inte fortsätta för stunden. Vill inte pressa henne om hon inte är helt ok. Det är svårt med unghästar, för det känns extra viktigt att ha bra förutsättningar och inte forcera något, samtidigt som jag egentligen måste höja ribban lite nu. Å andra sidan har hon gjort framsteg hela tiden, även om man kanske hade velat ha snabbare och större framsteg om man haft bara henne. Nu har jag ju flera hästar att rida, så hon har fått vara lite i bakgrunden och det får ta sin tid.

Jag hoppas jag kan fortsätta jobba med henne från sensommaren igen, och i höst måste jag faktiskt höja kraven och intensiteten lite. Problemet är dock tiden, jag har egentligen inte tid med två (Anea och Quickan) som ska ridas ”ordentligt”. Skulle vilja ha någon medryttare som kunde skritta ut på helgen, men Anea är så spänd och Quickan behöver ha sällskap.. Och det måste vara någon som törs ta en konflikt om den kommer (inte så ofta, men hon är ändå en unghäst).

Hur som helst, jag får fundera vidare på det till hösten. Nu tänker jag passa på att rida lektionshästarna lite mer när jag inte har flera extra hästar, och så kanske ta det lite lugnare också, det skulle liksom inte skada.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*