Dressyrtanten har hoppat!

Hade hopplektion med Calle i morse och det slank ur mig att jag blev sugen på att hoppa själv, så min elev lurade upp mig. Jag har inte hoppat på flera år. På hippologen hoppade vi banor på 130 i slutet, men när vi gjorde examen kände jag att ”det var skitcoolt men jag vill aldrig göra om det”. Det har jag inte gjort heller, haha. Alltså – jo, hoppat små hinder, men inte så högt, usch!

Det var inte superhögt idag heller, men en oxer på 1,05-1,10 ca, så det räknas som ett riktigt hinder tycker jag. Hoppade upp utan stövlar och bara skor (= dålig balans), inga sporrar och inga handskar. Dock en hjälm, som var för stor.. Sedan hoppade jag det där jäkla hindret helt ouppvärmd (hästen var såklart uppvärmd). Ni hoppryttare som läser tycker nog det är jättelöjligt, men jag är stolt i varje fall. 🙂 Och det var KUL, jag vill hoppa mer nu! Fina Calle, han är en klippa. Hoppade riktigt bra språng men mjukt, och det kändes nästan lätt efter två försök. Han är en häst på 1000, en riktig läromästare i både hoppning och dressyr. <3

Hittade en bild när Calle tävlar 1.30 med Arnold Assarsson (när tidigare ägare hade honom). Ser lite yngre och gråare ut här kan man säga.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*