Presentation av hästarna – Soya

Sista hästen att presentera är Soya Red, född 2009, e Skovens Rafael – Swift. Hon är halvsyster med Quickan och är uppfödd och ägs av Sjöhagens gård.

                                  Soya och Linn jan 2012, nyss inriden

Soya kom hit vintern 2012 för att ridas in. Min dåvarande stalltjej Linn red in henne och vi visade henne på treårstestet i maj 2012. Efter det blev det en lång vila innan hon kom tillbaka hit i januari igen. Tyvärr har hon därmed halkat efter lite tidsmässigt i sin utbildning, men hon verkar å andra sidan lära sig fort.

                                      Soya och Maria i januari 2013

Måste erkänna att jag tyckte Soya var lite halvtråkig till en början, hon hade dålig bjudning och visade inte några gångarter heller direkt. Hon var lite stor och långsam och hade väl inte hittat kroppen riktigt. När hon kom tillbaka efter vilan så var hon tjock, långhårig och såg ut som en stor islandshäst.

                                  Jag och Soya, inte samma häst längre!

Men Soya överraskar! Min nuvarande stalltjej Maria fick börja igångsättningen men nu har jag börjat rida henne själv. Har bara suttit på henne ett tiotal gånger men hon utvecklas snabbt. Hon rör sig riktigt fint nu med ett stort plus för galoppen. Jag får fantastiskt bra känsla på henne, man sitter bra, har mycket häst ”framför sig” och nu är hon inte det minsta seg. Hon har riktigt bra bjudning är ser flott ut. Jag tror att det kan vara så att hon visar sig vara den bättre av unghästarna, men det får tiden utvisa.

Nu ska hon ridas mars ut, sedan blir det en paus igen. Förhoppningsvis kan vi visa henne i höst. Jag skulle verkligen vilja följa båda dessa systrar och deras utveckling en längre tid framöver. Båda är fina och har potential enligt mig, och det är väldigt kul att jobba med dem parallellt. Så kul att få vara med från början och forma dem, är annars van vid ”projekt” där något kanske har blivit fel förut. Här handlar det mer om att plocka fram rätt saker i rätt takt.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*