Peppad

Just i skrivande stund känner jag mig sådär halvpeppad då jag har suttit inne och fakturerat och sånt och jag blir direkt trött och fick ont i huvudet också. Inte van att sitta still. Hur gör ni kontorsråttor egentligen?

Men annars är det mycket som känns bra nu! Dels börjar det bli ljusare och trots snön börjar jag få lite vårkänslor. Hästarna verkar överlag må väldigt bra just nu, det är mycket bokat och dessutom har jag kommit igång med två bitar som jag har velat länge.

Dels har jag fått till mer markarbetesträning samt en hopplektion ”på prov” på lördag. Jag lovar ingenting men det vore kul att utveckla hoppbiten mer. Har ju i princip bara f.d. hopphästar i stallet och de tycker det är kul. Jag är dessutom helt klart för variation i arbetet. Är faktiskt sugen på att börja småhoppa med Anea också, men oftast är det ren lathet som stoppar mig – nämligen att bära bommar!

Dessutom är två lektionshästar med elever nu anmälda till en tävling i april, och vi planerar även att åka på en i maj. På apriltävlingen är dessutom fyra ekipage till från stallet anmälda så det känns jättekul att åka ett helt gäng. Jag vill verkligen få igång den biten lite mer, det är ju jätteroligt. Det är lättare att ha en målmedveten träning också om man satsar på att rida ett visst program.

Jag och Soya

Unghästarna är också jättefina och ett roligt projekt för mig. Det enda som känns surt är att Anea är lite sämre igen. Nu är jag nog extremt petig för att jag har hittat mer grejer i ridningen och en annan känsla, men då vill jag också hålla fast vid den. Hon har alltid varit svår med sin kropp och oftast har jag ändå kunnat rida på och lösa det, men nu känner jag att jag måste ha hjälp utifrån med att göra en hållbar plan för henne. Kanske behöver jag ändra lite på träningsupplägg osv. Vägrar ge upp nu, hon har utvecklats väldigt mycket sista halvåret. Det kan ju aldrig gå spikrakt och lite bakslag får man räkna med. Nu vet jag ändå hur hon KAN kännas när hon mår riktigt bra och då gäller det att lyckas få det mer beständigt.
Den här veckan ska jag åka till Nina en dag för att få hjälp men annars blir det lite lugnare jobb. Egentligen vill jag sätta fart och träna stenhårt, men det gäller att lyssna på hästen också. Hoppas bara jag hinner få tillräcklig ordning på henne till första tävlingen. Håll tummarna!

Har även en liten ändring på gång här i bloggen som jag hoppas kommer bli bra. Behövs fräschas upp lite här!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*