Presentation av hästarna – Fantasi


Fantasi är född f. 1999 och e. Welt Hit – Lebensmann.

Henne har jag köpt på film, vilket jag aldrig skulle rekommendera någon annan. I detta fallet var det dock ett lyckokast kan man säga!
Om det är något jag hatar så är det just att provrida hästar, dessutom tar det en massa tid. I det här fallet hade jag fått tips av min veterinär om en bekant till honom som tog upp hästar från Danmark, med bytesrätt på två månader. Så hon fick åka ner och provrida och filma, och eftersom hon hade lite koll på vad jag ville ha och det var bytesrätt så vågade jag chansa. På filmen såg Fantasi ut som en ganska tråkig och sävlig ridskolehäst tyckte jag, hon gjorde ”alla saker” men inte så mycket mer. I verkligheten visade hon sig faktiskt vara mycket finare! Det var ju en himla tur för mig. Var ganska nervös kan jag lova!

Egentligen ska man ju givetvis vara supernoga vid hästköp, provrida flera gånger osv. Själv köper jag oftast på magkänsla och det har ju visat sig fungera för mig, men.. (Ska skriva ett eget inlägg kring hästköp!).

Hur som helst. Fantasi kom i somras och var till en början helt cool och verkade ha bott här jämt. Tror dock att hon var i chock eller något, för efter ca två veckor blev hon istället väldigt stressad, sprang i hagen, kunde inte vare sig gå ut ensam eller vara inne ensam. Började andra hästar gå ut så galopperade hon nästan i boxen. Det här blev faktiskt bättre när jag ställde henne ensam i ett hörn. Kanske blev hon lugnare av att inte kunna se vad alla gjorde, och att inga gick förbi henne. Fortfarande kan hon vara lite spänd och osäker om hon är själv eller så, men det är mycket, mycket bättre.


                                      Linn rider Fantasi första dagen


                                           På lektion i höstas

Utbildningsmässigt ligger hon runt MsvB. Hon gör skolor och byten och är pigg och känslig. Man bör kunna rida med sitsen, om man själv blir spänd eller släpper sätet och fastnar i handen så blir hon lätt stark. Rider man henne däremot med stadig sits och hand så är hon kanonfin och ger en trevlig känsla. Är verkligen nöjd med det här köpet, hon var klart över förväntan och jag fick ”mycket häst för pengarna”. Dessutom är hon väldigt vacker att se på, eller vad tycker ni?

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*