Quickan och Soya

Vad roligt det är att ha båda systrarna här samtidigt! De är sjukt söta med varandra. Fast igår försökte jag rida Quickan med Soya inne i ridhuset samtidigt och det gick INTE, koncentrationssvårigheter!


                                                                     Quickan

Soya verkar vara lättlärd och väldigt stadig i sig själv. Tror att hon kan gå om Quickan snart, haha. Fast Q vinner nog i längden, hon kommer bli jättefin som vuxen, det är jag säker på. Hon är lite ”flashigare” men har också mer åsikter och är känsligare så därför pressar jag henne inte så mycket. Det känns som om hon har så lätt för sig så det viktigaste nu är nog att ha henne ”med sig” och att hon är avslappnad mentalt och mottaglig för jobb. Jag kanske är lite mesig med henne, men samtidigt tror jag inte det lönar sig att få en fuxmärr emot sig.

                                                                 Soya

Idag var hon i alla fall superfin! Hon blev lite tjurig och istadig ett par gånger i början, men när det släppte så hittade jag lite bättre känsla än innan, kom ner mer i sadeln i galoppen t.ex. Kunde sitta bättre i traven också. Har mest ridit lätt, dels för att jag inte tycker man ska sitta för mycket ner på en unghäst, men också för att det inte känns bra om hon inte går fram ordentligt. Men idag kunde jag bibehålla bjudningen och sitta i traven ganska långa bitar. Även om det är jättebasic och hon bara är en unghäst så får jag emellanåt rysningar av att rida henne. Jag har faktiskt aldrig känt såhär för nån häst förut. Kan inte förklara, men jag får typ en liten glimt av hur hon skulle kunna kännas i framtiden och det går inte att beskriva den känslan. Det kanske är några galoppsprång bara, men ja.. jag är nog kär!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*