Reflektion

Kom på att vissa saker ”händer” utan att man ens märker det. Sådana mål som man har satt upp i förbifarten och som inte kändes superviktiga. T.ex. hade jag en idé om att ha få inackorderingar som man kan erbjuda mycket tjänster, så att man som hästägare med lite tid ändå har möjlighet att ha häst på ett vettigt sätt.

I utlandet är det ganska vanligt att ha hästen uppstallad hos tränare och kanske betala en ganska ordentlig summa, men då få hästen riden de dagar du inte är där, och övriga dagar rider du för tränare. Så var det t.ex. i det stallet jag jobbade i när jag var i Tyskland. Tror inte att det är så många i Sverige som har ekonomin fullt ut för det konceptet – samt att jag förutsätter att man själv rider på GP-nivå för att erbjuda detta till 100%.

Det finns ju många stall med full skötsel, men jag tycker ändå att jag har hittat en lite mer nischad verksamhet genom att man kan köpa till ridning/annan motionering, extra skötsel samt träning. Om man inte är stormrik så finns ju även alternativet att jag hyr hästen till lektion, vilket kan dryga ut kassan samtidigt som man slipper leta medryttare (inte alltid helt lätt) – man vet då att hästen blir riden under ”kontrollerade former”. Med andra ord går det att själv påverka sin uppstallning på olika sätt, och framförallt tror jag detta uppskattas av att många har tidsbrist.

Så nu när jag tittar på hur det ser ut idag så har jag ett gäng bra inackorderingar där faktiskt alla nyttjar detta på ett eller annat sätt – antingen genom att träna för mig, eller att deras häst går lektioner (eller båda). För mig är det också ett bra sätt att bli mindre sårbar i min verksamhet när det finns fler hästar att tillgå, och sedan ska man väl inte sticka under stol med att det är positivt att sälja extra tjänster utöver själva uppstallningen. Känner mig jättenöjd med detta just nu – och att inte endast fokusera på lektionshästarna heller, man ska inte lägga alla ägg i samma korg som det heter. Igår kom en ny inackordering som en elev har köpt – det ska bli jättespännande att se vad det är för häst. Ser kanonfin ut på film i alla fall!


Jag och Obi – en av mina första inackorderingar som även går med på vissa lektioner.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*