Rödbets-tips

Här kommer mer mat-tips. Vi har odlat mängder med rödbetor så det gäller att hitta användningsområden för dem. Det enklaste är förstås att koka dem och äta med smör och flingsalt – löjligt lätt och supergott!
Det går fortfarande att köpa rödbetor och polkabetor av oss. Sms:a om jag ska ta med till stallet!

På bilden ovan: rödbetspizza. Vansinnigt gott! Jag köper färdig deg för det orkar jag inte göra själv. (Jag använder dock tomatsåsen som ingår till något annat.) Istället för tomatsås grundar jag med olivolja. Därefter kokta rödbetor, fetaost, pinjenötter och röd lök som jag steker först i balsamico. Sist ringlar jag över honung (värm den först så den blir rinnig. Det finns färdig flytande honung men den smakar inte lika mycket tycker jag.) Efter att pizzan är gräddad toppar jag den med rucola.

Rödbetsbiffar är förvånansvärt gott. Här är ett enkelt recept. Gott till en rejäl sallad och fetaostcreme till (Feta och creme fraiche plus en gnutta honung eller citronskal), eller till en potatisgratäng.

Ugnsbakade betor är förstås aldrig fel. Vi äter mängder med rotfrukter i ugn och det passar ju till i princip ”allt”. Billigt dessutom.

Jag har även lagat rödbetsrisotto. Finns massa recept, men jag utgick från ett grundrecept på risotto (det som står på paketet) och blandade i rivna, kokta betor samt toppade med några större bitar. Jag rörde även ner rejält med parmesan, men jag kan tänka mig att det är gott med fetaost i också? Jag hade lite pinjenötter på också, samt lite rucola överst. Kan säkert passa även med valnötter.

Sedan finns det massa typer av rödbetssoppor förstås. Googla! Gott med en stark korv i.

Har ni egna tips får ni gärna dela med er. Och jag vill gärna höra om ni provar något av ovanstående och vad ni tycker!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*