Nya kompisar

Förra veckan släppte jag ihop Affe och Boromir tillsammans. Affe har ju gått i flocken en kort period tidigare, men tyvärr har det inte fungerat så bra. Jag är av åsikten att hästen ska gå med kompisar i möjligaste mån, men Affe är lite för lekfull och det slutade med att han jagade andra hästar – på skoj visserligen –  men jag tyckte inte det var så roligt. Täcken åt han också och det blir rätt dyrt till slut.

Boromir kom i vintras och det är inte alltid läge att släppa ihop nya hästar på halt och lerigt eller isigt underlag, dessutom med brodd. Då tycker jag att skaderisken är för stor. Jag har varit lite tveksam kring ihopsläpp också pga att Boromir har visat i stallet att han är rätt hög i rang och det är på den nivån att han ”anfaller” genom gallret när andra går förbi. På lektionerna kan han också se rätt arg ut mot sina kollegor… 😉

Häromdagen gnäggade dock Boromir när Affe gick förbi hagen så jag tog det som ett tecken. När jag släppte ihop dem så markerade båda tydligt och lät som hingstar (det är fortfarande så varje morgon), men de gör inte mer än det. Än så länge har ingen av dem fått en skråma (…) och de är ganska upptagna av att äta gräs dessutom. Jag hoppas det här håller i det långa loppet, men jag tror inte att Boromir kommer att tillåta Affe att leka för vilda lekar, han verkar kunna säga ifrån. Vore ju toppen om de kan fortsätta gå ihop, för de verkar ändå uppskatta varandras sällskap. Det betyder också att alla mina hästar kan sova ute och gå på bete. Jag tycker inte att man kan låta en ensam häst gå ute dygnet runt – inte ens om den har kompisar i hagen bredvid. Jag är dock lite bekymrad över om Dario kommer att fixa bete, han vill gärna gå in på eftermiddagarna trots att det finns gräs. Jag hoppas att han vänjer sig. Sedan har jag problemet att både han och Velle är svåra att få upp i hull och de kommer att behöva stödfodras. Tur att jag har bete så nära hemma i alla fall! Det fungerar förmodligen att ta in ett par timmar under dagen och ge extra mat om det behövs. Men just de två kommer antagligen få en kortare betesperiod än resten av mina hästar.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*