Clinic på Lotteräng

Igår kväll var jag på clinic anordnad av Lotterängs Ryttarförening. Jag är rätt dålig på att gå på clinics, men det här var ju så nära och med ”temat” att se på ridningen ur både domar – och tränarperspektiv, vilket är både intressant och nyttigt. Mats Eriksson höll i detta, och var väldigt givande och rolig att lyssna på.

Vi tittade på tre grupper med hästar, från unghäst till svår klass. Publiken fick också vara med och döma och diskutera, vilket ju gör det hela lite mer intressant. Bra också med en lite mindre publik än på stora arrangemang, eftersom man kom närmare och även vågade ställa frågor… (Det slutade i och för sig med att jag babblade alldeles för mycket.)

Det är väldigt bra för både ryttare och tränare att få mer insyn i ”domar-perspektivet” tror jag. Själv har jag en annan förståelse för siffrorna nu, även om jag inte har dömt så länge. Jag tror verkligen på mer gemensamma fortbildningar inom detta område. Många tränare hjälper ekipage som tävlar på hög nivå, men jag tror att det ändå är svårt att förstå hur bedömningarna går till ibland.

Jag tycker också att vi domare, förutom att gå på fortbildningar, borde sitta bredvid en domare på högre nivå i alla fall en gång per år (kanske inte en full klass dock). Det kan man ju göra frivilligt såklart, men om det är att krav ”blir det av”. Nu tänker jag på oss som inte har dömt så länge. Jag får väl ta tag i det själv och se till att göra det även om det inte är ett krav – men jag tror att det vore ett väldigt bra sätt att ”komma vidare” eftersom man sitter så mycket ensam och inte får någon feedback på det man gör.  Det är betydligt lättare att veta om man är rätt ute när man håller en lektion – då får man kvitto direkt.

Trevligt anordnat var det hur som helst, bra och roligt. Hoppas det blir fler tillfällen!

Lotterängs Gårds foto.Bild lånad från Lotterängs FB-sida.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*