Konsten att inte gå upp i varv

Har egentligen inte haft så många hela lediga dagar i jul men jag är ändå ganska duktig på att gå ner i varv på julen mentalt i varje fall. Det ”går inte” att hålla igång på samma sätt när andra är lediga och det känns dessutom mer ”okej” att inte boka upp lika mycket på schemat.

Jag har ju också – tack och lov – beslutat att inte börja terminen förrän 16 januari vilket ger en ”extra vecka” som är något lugnare. Något lugnare kan vara att helt enkelt inte jobba så många kvällar – och det är väldigt skönt och gör stor skillnad när man vanligtvis jobbar tre kvällar i veckan.

Jag är inte riktigt omladdad än, men jag märker att det räcker med en ganska liten lugnare period för att plötsligt börja smida nya planer igen (trots att jag inte har ”några” mål i år) och börja packa in saker på hög i kalendern. En vecka är kort när man driver eget och det är svårt att ta en ledig dag för ofta innebär det att de andra dagarna blir ännu mer fullproppade. Jag måste verkligen påminna mig själv om att ta fler hela lediga dagar utan känslan av att allt går åt helvete annars. Det får helt enkelt bli årets ”mål” att klara av att ta det lite lugnt! Det är ganska tydligt att lite återhämtning verkligen ger ny inspiration och motivation och jag är snart redo att ta itu med saker och ting igen. T.ex.  med min egen träning från och med nästa vecka. Men det har varit skönt att inte ha tränat ”på riktigt” på länge om jag ska vara ärlig. Idag har jag t.ex. hoppat (!) med Anea, något jag inte alls prioriterar under tävlingssäsongen – fastän jag vet att det säkert vore bra för henne. Vi får väl se om det kan bli ett återkommande inslag, men man ska inte hoppas på för mycket. Det är jobbigt att bära fram hinder… 😉

Zigge har för övrigt varit såå fin idag och nu börjar det gå att samla galoppen mer! Idag provade jag också att länga traven lite och förväntade mig mest lite spring, men efter ett par steg fick jag lite ”sug” och faktiskt längre steg genom kroppen. Det gick inte alls för några månader sedan!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*