Tränarfortbildning

Idag har jag varit i Täby hela dagen på fortbildning. Vi har bl.a. teoretiskt gjort ”grupparbeten” om dessa ämnen:

•    tränarens helhetsansvar
•    tränare elev, samma målsättning
•    etik och horsemanship

Tur att min grupp fick prata om sista ämnet, eftersom jag tycker det är ett så viktigt ämne! Frågorna kring det gick kanske lite mer in på etik kring bemötande av elever / föräldrar och inte bara själva hästen, men allt detta hänger ju ihop.

På eftermiddagen tittade vi på två hästar i taget på olika nivåer. Där skulle vi dels hitta förtjänster, samt saker att jobba vidare med. Eva-Karin Oscarsson ledde den här dagen, och hon har en hel del bra övningar och verktyg att plocka fram. Ofta snöar man ju  in på en viss ”typ” av övningar, så det är bra att påminnas om ”nya” infallsvinklar eller vad man ska säga.

En bra dag tycker jag! Som vanligt alltid roligt och bra att träffa andra tränare för att få lite utbyte och diskutera. Man känner sig ju ofta lite ensam i det här jobbet (särskilt om man driver eget), det kryllar inte av kolleger att bolla saker med. Därför tycker jag det är extra viktigt att komma iväg då och då för lite nya tankar!

Har haft bra lektioner ikväll också där hästarna såg fina ut! Första passet var det sitsträning där jag med ett mycket enkelt grepp fick en elev att hitta en helt ny känsla och även bättre form på hästen (Fantasi). Skriver det tipset till er imorgon så ni får en liten cliff-hanger, haha. Det enda tråkiga idag är att jag har fått ont i halsen, men hellre sjuk nu än på julen (och tills dess lär det ha gått över).

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*