Riktigt bra dagsverke

I morse var jag supertrött, för att jag inte går och lägger mig i tid när kvällarna är så ljusa och underbara. Det kommer förmodligen bli samma sak idag – för nu, snart 22.00, är jag såklart pigg som en ärta. (?) Hur som helst fick jag ändå massor gjort idag och känner mig så himla nöjd.

På förmiddagen hade jag en privatlektion och red fem hästar. MEN när jag säger att jag har ridit fem hästar betyder det tyvärr inte att jag sitter upp på första 06.00 och trimmar järnet, utan det kan betyda att jag suttit på en häst i en kvart… Min stalltjej värmde två av hästarna, en satt jag upp på under privatlektionen osv. Man får vara väldigt effektiv om man ska hinna, men när det gäller lektionshästarna så är det viktiga att ”färska upp minnet” på dem gällande grunderna. Ibland rider jag inte ens några rörelser, utan ser bara till att de är lösgjorda och ”ridbara”. (Och det lilla brukar göra stor skillnad för mina elever.)

På eftermiddagen åkte vi med ett helt hästsläp knökfullt med ensilageplast till återvinningen. Vi kämpade verkligen med att pressa in allt vi kunde – ett halvårs förbrukning (- några pyttebitar som förargligt nog blev kvar). Jag har jobbat i ett antal stall och aldrig varit med om att man återvinner plasten, vilket är skandal. Dessutom är det gratis – istället för att tömma en container. Läs mer här! Tips till dig som har stall (om någon sådan läser).

Jag hann börja måla den där gaveln på stallet också, men det tar mer tid än man tror. Morr… Dessutom är jag hyfsat rädd för att klättra på stegar, men jag biter ihop!

På kvällen hade jag en kurs med två pass där vi red skänkelvikning pass ett och sluta pass två. Tycker det gick bra och hästarna såg fina ut. Mellan passen klämde jag in en privatlektion (medan jag åt middag).

(Om någon undrar vad jag går på, så är det sol, samt känslan av att snart få vara ledig! )
13495056_10155051555408636_1191858849224815230_nMin kära man och Calle igår. Tur att jag har T, som hjälper mig med gården och (ibland) hästarna! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*