Ny vecka

Tiden går så fort! Det är ju en ny vecka eller en ny helg hela tiden…

Gårdagen ägnade jag åt att bl.a. döma dressyr på Wallstanäs. Det är väldigt nyttigt att ena helgen själv starta St Georges, för att nästa helg döma LB. Inte helt lätt, det ska medges. Jag försöker verkligen analysera mina bedömningar efteråt, och se vad jag kan göra för förbättringar framöver. Det svåra är ju t.ex. när det kommer in en uppenbart fin häst, men som t.ex. är spänd och inte går med bra kontakt – att döma den mot en häst med sämre gång, men som rids med mjuk hand och jämnhet. Då tycker jag det är viktigare att prioritera hästen som går i bra balans och rids korrekt, än en ”flashig” häst som man ser har potential, men för dagen kanske egentligen inte går helt ”korrekt”. Jag känner inte heller att jag kan sätta några högre poäng på en häst som rör sig otaktmässigt – takten kommer som nr ett på utbildningsskalan, och är A och O.

Hur som helst, det är nyttigt att döma och man lär sig hela tiden, som med allt annat. Att både döma, träna andra, och tävla / träna själv känns i alla fall som en rolig och utmanande kombination!

Den här veckan blir det en del ridning på schemat. Ska försöka jobba med programdelar med både Caramelle och Anea. Nytt program för båda hästarna! Till helgen blir det en kurs med övernattning, så det blir nog en intensiv vecka. Idag ligger dock en del fokus på kontorsarbete, men jag är redan trött på det, så jag ska nog ta en paus och gå ut och mocka lite emellan! Lyxigt att kunna lägga upp sin dag som man vill. 🙂
DSC_3317

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*