Små framsteg

Nu har Harry börjat gå med på ett par lektioner, och hittills har det gått bra. Jag tycker han känns lite bättre för varje gång nu när jag rider. Han börjar bli lite känsligare, lite rakare och hitta lite mer egen bjudning.

Jag hoppas ju också att han ska bli lite gladare av att gå med andra hästar. Vad jag har sett så fungerar det bra i valack-flocken, även om man hör ibland att de tjuter och fortfarande gör upp lite smått.

Förhoppningsvis kan han snart börja gå med lite mer, men jag kommer introducera honom långsamt till fler ryttare, så det inte blir för ”rörigt” för honom med olika hjälper. Nu är ju min plan att lösgöra och stärka honom, och att ”programmera” honom på mindre hjälper. Då är det viktigt att vara konsekvent och inte börja ta i mer i de lägena han kanske låser sig lite. Det är i alla fall skönt att det verkar gå åt rätt håll! Igår var galoppen mycket bättre, och vi gjorde lite seriebyten också… Egentligen är han inte tillräckligt framme för skänkeln för sådana övningar, men jag tror ändå det är bra att ”hålla igång” det lite sedan vill jag såklart testa lite vad han kan också. Däremot kommer jag vänta innan jag provar saker som kräver mer samling, eftersom man behöver ha mycket mer energi för att kunna utföra sådana rörelser.
DSC_6061

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*