Händelserik helg

Veckorna bara rinner iväg, och plötsligt är det måndag igen. Fattar inte vart tiden tar vägen?

Den här helgen hade jag kurs lör-sön med ett helt nytt gäng. Hästarna såg fina ut och jag tror att alla ryttare fick ”med sig något hem”. Hela våren är det kurser med övernattning ungefär var tredje helg. Jag har dock bara två dagar max numera, tre dagar känns för tufft och de flesta orkar inte rida med kvalité så många pass så jag har landat i att två dagar är lagom.

Rocky, Cesar, Misse och San Tiago

San Taigo har funnit sig väl tillrätta här och är väldigt omtyckt av eleverna. Det finns mer att jobba på gällande styrkan, men han ger en riktigt fin ridkänsla och blir just nu bara bättre och bättre. Han har fått en mjukstart in i verksamheten med lite färre pass per vecka än så länge, varvat med tömkörning och uteritter.

Söndag eftermiddag hann jag åka och tävla med Soya. Det var årets första start och vi kom 2:a i en MsvB5 på 66,91%.
Jag hade egentligen tänkt rida MsvA direkt i år, och även komma igång tidigare, men jag kände att vi behövde mjukstarta lite. Första starten känns alltid lite ”rostig” och vi var båda lite för spända egentligen. Jag fick två lite dyra missar som var onödiga, men hon blir lite ambitiös och vill gärna förekomma mig lite ibland och då brister kommunikationen på banan. Detta är verkligen något jag behöver jobba med nu, men jag är väldigt glad över att vår lägsta nivå är högre och att vi har ”råd” med missar. Hon får ju även några 8:or och stadiga 7 och 7,5 på skolorna. Serien satt denna gång (där har det tidigare blivit lite strul på tävling), så det är jag nöjd med. Hon är SÅ FIN och jag skulle verkligen vilja visa upp henne ännu bättre på tävling, men vi får helt enkelt ha det som mål under året nu. Soya är en av de roligaste hästarna jag har haft, känslig, med motor och väldigt arbetsvillig, men det är ingen ”maskin” – man måste ha lite fingertoppskänsla men det passar min ridning.

Nu är det måndag igen och veckan fylls snabbt av lektioner, ridning, en häst som kom hit igår för träning, tränarfortbildning, en endagskurs nästa helg, och en till tävling, om träningen flyter på under veckan som kommer!