Jul-spam

Jag älskar julen, särskilt när det är snö och sol, som i år! Här kommer en hel massa bilder från årets jul.

Granen blev nästan i största laget i år, den var lite bredare än väntat..

Spisen pyntar jag numera med enris och små julkulor

Fina, handmålade glas från mina elever. Passade på att inviga dem den 23…

… då brukar nämligen jag och min bror dricka champagne och äta plockmat för att fira in julen.

Julafton bjöd på nysnö och strålande sol! Kyla också..

Självklart är trappen pyntad!

Allt redo kl 15 inför Kalle.

Julefrid – jag älskar skymningsljuset ihop med tända ljus. Hoppas ni har fått en fin julhelg!

God jul!

Här kommer en kort julhälsning från mig och hästarna! Jag tar just nu en liten kaffepaus mitt i stalltjänsten. Hästarna är ute och jag har börjat mocka men det är åtta boxar kvar och några hästar som ska röra lite på sig. Jag tycker att julafton i stallet är så mysigt, dessutom är det bra med lite motion så man får ner julmaten sen.. 😉

Hoppas ni får en fin jul, och tack för den här terminen! Extra tack också för fina julklappar. Vi ses i januari, eller efter julhelgen!

Bonnies höst

Bonnie har blivit introducerad till vuxenlivet under hösten. Vi har jobbat ganska långsamt, men det är ju ingen brådska när det är ens egen häst. (Min och Mariannes, men i alla fall..) Jag tycker ändå att vi ligger bra i fas med hennes ålder.

Vi började i höstas med att vänja henne vid sadel, longering (även inspänd), samt att börja hänga på henne i skritt. I detta moment ingår också att tolerera att ha hängande stigbyglar vid longering, samt att jag som ryttare kan ”hoppa” vid hennes sida (inför uppsittning).

Det här var inget som bekymrade henne, och då gick vi vidare med att sitta upp (alltid longera innan), först med ledare i skritt och lite trav, sedan trava på lina, och till slut skritt och trav utan ledare samt att kunna byta varv (bara raka spår). Jag hann testa en galoppfattning också innan vi valde att avsluta för hösten.

Vi har också jobbat med lösgalopp och ett par gånger har vi hunnit löshoppa. Galoppen är det som har varit svårast, eftersom hon gärna slår om bak och går i korsgalopp. Det blev bättre mot slutet och hon brukar även byta rent nu (vilket såklart är bra), men att hålla galoppen och bara ”rulla på” har inte varit så lätt.

Annars har hon varit väldigt enkel såhär långt, snäll och läraktig. Jag tror helt klart att hon har en bra ridbarhet, och galoppen tror jag blir bättre med mer styrka och träning.

Vi hann åka en gång på en talangrådgivning på Lövsta också! En inofficiell, men nyttig, visning. Vi fick lite råd och en bedömning på hennes exteriör och gångarter av domare Christina Ohlsson, samt Tinne, och båda var väldigt positiva. Det var en bra grej att åka på inför kommande treårstest som i så fall blir i vår (förutsatt att hon är i en bra fas).

Nu har vi tagit bort en lös benbit, vilket innebär boxvila i två veckor. Vi tog bort två rejäla vargtänder samtidigt också. Med det avklarat är nästa mål (senare i vår) att kunna jobba mer med stöd och kontakt vid fortsatt ridning. Nu är hon sadelvan och ”insutten” men inte direkt riden, det får vi fortsätta med i vår!

Bonnie på Lövsta

Soya har blivit Bonnies extra-mamma

Bonnies första rosett.. haha. Hoppas det blir fler i hennes framtida liv som dressyrhäst!

Här travar jag själv för typ tredje gången. Det går lite långsamt, hon har ingen superbra bjudning ännu, men jag föredrar faktiskt det framför en explosiv unghäst! Hon är ändå känslig, så jag tror bjudningen kommer så småningom.

Lite vinterbilder

Min (läs: Torbjörns) kamera har gått sönder så jag har inte kunnat fotografera på länge, vilket jag tycker är tråkigt. Mobilbilder blir inte samma sak, trots allt. Nu har jag fått låna min pappas kamera, så jag passade på att ta lite vinterbilder när det fortfarande fanns en chans! Nu ska det ju bli varmt igen, men jag håller alla tummar för att det hinner vända och bli kallt på nytt innan jul! Dels hatar jag leran, och dessutom blir det så mycket ljusare med lite snö. Jag fryser hellre än hanterar leriga hästar. 🙂