Hästjakt

Just nu letar jag efter en ny verksamhetshäst, eller kanske till och med två, om jag hittar rätt. Det är verkligen inte lätt att hitta häst, och dessutom verkar priserna på hästar ha skenat iväg den senaste tiden. Det bästa vore ju att hitta något i närheten, och jag har provat några under sommaren häromkring, men inte fastnat för någon. Sista veckan har jag varit iväg på två lite längre roadtrips pga det.

Förra helgen var jag i Falköpingstrakten. Det var en rätt lång körning och hade kunnat kombineras med mer, men just då fick jag inte ihop fler besök. Det var ändå en riktig mysig utflykt! Jag hade med mig trevligt sällskap och det var väldigt vackert på vägen dit. Ridhuset låg vid Hornborgarsjön (med utsikt över sjön…) och vi åt lunch och lyckades till och med shoppa både kläder och inredning på ett ställe i närheten.

Igår åkte jag nästan till Göteborg. Hade sällskap även nu, annars går det inte. Jag brukar somna efter ca en timmes bilkörning om jag är själv… Igår provade vi två hästar och sen sov vi över. Idag har vi provat en på vägen hem. Vi sov kvar på ett supermysigt B&B som var väldigt gulligt inrett och med en fin trädgård med en liten damm. Vi blev rätt sena på kvällen men åt middag nere på en strand och sedan satt vi i deras trädgård på kvällen. Man får försöka göra de här utflykterna till lite nöje också. Jag är verkligen tacksam över att det finns folk som vill åka med mig!

Den här resan resulterade i att en häst ska besiktas. Håll tummarna, för den är riktigt trevlig, och med lite jobb kan den nog bli superfin!

Gårdagens middagsvy (ackompanjerat av ett gäng mygg)

Sista bilderna från festen

Här kommer ett sista gäng bilder från öppet hus och efterföljande fest!

Torbjörn invigde vårt lilla gårdsmuseum, med saker som vi har hittat på gården och som vi inte vill slänga. Allt ifrån jordbruksredskap till gamla leksaker.
Många var väldigt intresserade av alla gamla prylar
I museet finns en tidslinje, där vi såklart också är med på slutet.
Festdukning med blommor från gården
Helgrillat lamm stod på menyn. Det tog några timmar…
Buffé med sallader, hembakt bröd och paj. Det mesta av grönsakerna och rotfrukterna var hemodlade. Till efterrätt blev det en chokladkaka med rödbeta i.
Dags för middag!
Festen fortsatte till tre på natten. Har varit trött ända tills idag, men det var det värt! Återigen tack till alla inblandade, och jag håller tummarna för tio fortsatta bra år! (Minst)

10-årsjubileum

I lördags var det äntligen dags att fira 10 år som företagare! Det blev en hel del bilder, så jag tänkte att jag delar upp det i flera olika inlägg, men till att börja med vill jag säga STORT TACK till alla som har bidragit på olika sätt! Jättetack till familj och vänner som ställde upp med att hjälpa till med maten och alla förberedelser.Tack till mina elever som både har städat och fixat i stallet samt putsat och knoppat och visat upp hästarna. Tack för alla presenter, blir väldigt rörd över det! Dessutom är jag glad över att ha så bra och trevliga kunder, vänner, familj och grannar runt om mig. Det blev en väldigt blandad skara människor som kom under dagen! Störst tack, såklart, till Torbjörn, som har gjort ett jättejobb med den här festen, och som gör ett jättejobb med vår gård – varje dag. Utan honom hade jag inte kunnat göra allt det här!
Tack också till Helena Starkenberg som har tagit bilderna ovan, samt Helena Pajander som har tagit bilden från festen!

Inför helgen

I helgen har vi öppet hus och fest.. Det är minst sagt mycket att planera!! Ni som åker bil hit – försök gärna att samåka om ni har möjlighet eftersom det är begränsat med parkeringsplatser. Hoppas att vädret håller sig bra på lördag och hoppas att vi ses!

Steam Hotel

Mån-tis tog jag och en kompis tog en liten mini-semester och åkte till Västerås för att bo en natt på Steam Hotel. Jag har hört mycket bra om det och det uppfyllde helt klart förväntningarna, med plus i kanten! Inredningen var helt fantastisk, maten jättegod och vi hade tur att dessutom få ett rum med utsikt över Mälaren. Här kommer en hel massa bilder, det var svårt att låta bli att fotografera lite för mycket! Hotellet är byggt i ett gammalt ångkraftverk, och flera gamla detaljer är bevarade viket ger en väldigt speciell känsla.
Entré
Del av lobbyn.
 Fina detaljer och genomtänkt inredning överallt!
Fantastiskt fint rum. Älskar färgsättningen!

Lite socker gör mig alltid extra glad dessutom.
Utsikten från vårt rum.
Innan middagen hängde vi i SPA-delen som har pool både ute och inne.

Middag med asiatiska smaker. Ser kanske inte så spännande ut, men det var verkligen gott!
Blev en och annan drink också… Kommer verkligen åka tillbaka! Men jag tror att det var en himla bra idé att åka dit en måndag och när semestern är slut för de flesta. Det var ändå rätt mycket folk, och jag misstänker att det kan bli jobbigt trångt om det är på en helg.

 

Tävlingshelg

Den här helgen hade Vallentuna Ridklubb sitt augusti-meeting. Jag har både ridit, coachat och varit hästägare. 😉

Annika och Nibbles gjorde sin första gemensamma start i fredags, i en LB3. Nibbles har bara varit här sedan i maj. Det blev en 6:e plats på 65,16%  och rosett med hem. Grattis!

Idag har jag först hjälpt Ulrika och Cesar, och därefter tävlat själv. Cesar var lite spänd bl.a. pga underlaget på banan, och det är dessutom en knepig tävlingsplats utomhus. Det blev ett par missar, men Ulrika red jättebra och red iskallt vidare även efter något strul, vilket jag tycker var riktigt bra gjort för att vara andra starten någonsin!

Fina Cesar och Ulrika på banan…
Bilden kan innehålla: häst och utomhus
…några timmar senare. Här ser man verkligen att hårt arbete och slit lönar sig…

Jag har tävlat Ellinors häst Zalmiac, efter att endast ha ridit en gång igår. Han har  kommit tillbaka i hennes ägo sedan en tid tillbaka, efter två år (?) på annat håll. Jag red en gång precis när han kom hit och så igår, då det här bestämdes i sista stund. Jag är supernöjd med att rida nytt program (LA3 – som jag har undvikit in i det längsta för att jag inte gillar det) på en ”ny” häst. Det blev en 5:e plats på 65% trots att han blev lite rädd och stack iväg en gång. Z har opererat bort ett öga och det här var första tävlingen efter det, så han blev lite skrämd av en häst på banan bredvid. Ivrigt tycker jag att han skötte sig exempariskt, så det var kul!
Bilden kan innehålla: Suvi Räsänen, häst och utomhus