Terminsstart 14 augusti

Tiden går som vanligt för fort… Bara en dag kvar av juli! Jag tyckte ju att sommaren just började. (I min värld är dock augusti också en sommarmånad, även om vissa verkar räkna det som höst?) Har haft en väldigt bra sommar, såhär långt. Hoppas det gäller även er! Kursen med ridning och yoga i helgen blev väldigt lyckad, kommer skriva ett längre inlägg om det när jag har mer tid.

Nu har jag ägnat förmiddagen åt kontorsjobb, och vill påminna om att terminen startar 14 augusti igen, ifall ni har missat det!
Det kommer datum för kurser så småningom, men jag vill se lite hur jag ska tävla själv först osv. Ni som är flera och vill rida ihop på en kurs får gärna göra en förfrågan. Datumen brukar ta slut snabbt som ni vet.

Nu ska vi igång igen

Efter en lugnare period för oss båda var det dags för träning i onsdags för mig och Anea igen. Med tanke på att vi bara har joggat igång så fokuserade vi på grundridning, halvhalter, tempoväxlingar och en korrekt böjning. Fick ett väldigt bra resultat av detta och hittade en rundare galopp. Det är lätt att slarva lite med det här när man ska ”hinna” träna på alla svåra moment som ingår på tävling. Även om jag brukar vara noggrann så är det lätt att släppa igenom små saker och även missa det själv, när man är upptagen av att träna det tekniska. Efter en vila så tycker jag att man är lite mindre hemmablind på sin egen häst dessutom. Jag känner lite mer vilka saker som jag behöver jobba med, som jag kanske hade vant mig lite vid innan och ”mörkat”.

Igår longerades Anea bara, och så hoppas jag att jag kan följa upp träningspasset idag. Ska rida nu på förmiddagen, och sedan blir det kurs fre-sön.

Nästa vecka finns det luckor för privatlektioner. Passa på! Det är ju ofta svårt att få tider annars. Om någon vill hjälpa mig lite i stallet är det också välkommet, är helt själv hela nästa vecka.

Utveckling

Jag har inte haft så mycket inspiration till att skriva långa inlägg, det blir desto mer bilder just nu istället. Här kommer ett gäng bilder på Affe, som jag har lagt lite extra krut på sista tiden. Har tömkört honom en del, vilket har varit ett bra sätt att komma åt honom lite bättre på faktiskt. Han har ju haft lite svårt att ”hänga ihop” i övergångarna och blir lätt lite spänd / kort i formen. Målet är att få honom att stretcha överlinjen och att kunna slappna av mer. Det börjar bli bättre och jag har haft några pass nu när jag kunnat rida en betydligt fräschare trav och rundare galopp. Han känns också mer liksidig, även om det är hel del jobb kvar där. Jag hoppas jag hinner rida honom lite mer ett tag till, så att han stärker sig i det här. Det är ganska klurigt att jobba med hästar som ska gå på lektion med olika ryttare som ger olika signaler, samtidigt som jag vill att de ska utvecklas framåt, men det går med lite planering och om man också är konsekvent som instruktör. Men, det är A och O att rida igenom dem själv, och bäst resultat blir det om man intensiv-kör en period. De hästar som ”kan jobbet” och har varit här länge brukar jag dock bara rida igenom korta pass här och där, ibland räcker det med en kvart.
Jag har försökt att jobba med att variera formen, och även tempot. Nu när vi kan rida ute är det toppen att även kunna stå upp och rida lite fräschare, för att sedan sätta tillbaka i arbetstempo / form igen.
Här ser man ganska bra skillnad på att han söker sig framåt / nedåt (vilket han har svårt för) och en form  där han är mer samlad.
Lite samma jobb i traven.
Galoppen är lite bättre än traven, men det är ju rätt naturligt om man har varit hopphäst. Jag tror det finns lite mer trav i honom, men det tar nog tid innan han fixar att bära sig och samtidigt gå i ett lite friskare tempo. Nu är det i alla fall en mjukare och mer elastisk känsla än tidigare.

Helgen

Bra helg! Kursen fredag till lördag gick superbra. Alla elever var duktiga och engagerade och då blir det ju extra roligt. Jag hade bokat in en extra plats så det var fem deltagare, därför red de kortare pass i två små grupper istället. På sätt och vis blir det ändå bättre, för det blir mer komprimerat och mer instruktioner under passet. Vädret var lagom varmt för ridning, så det var skönt. Ibland kan det ju bli helt olidligt såhär års, men det har ju inte varit så varmt den här sommaren. Ur ridperspektiv är det dock bara bra tycker jag.

Lyckades få till så himla god mat också. På fredagen lammfärsbiffar av eget kött och till det mynta-youghurt och en bulgursallad med gurka, paprika, röd lök, spenat och granatäpple. Allt ska hackas i små bitar, då blir det extra gott.
Frukost på lördag med bl.a. fina ägg från vår granne, som jag brukar köpa då och då. Skulle vara roligt med egna höns, men det får bli på lång sikt. Lite annat som går för här…
Lunch: pastasallad av bön-pasta (faktiskt godare och blir inte samma ”klump i magen” efteråt som vanlig pasta = tips!). Egen sallad, spenat, små blad från rödbetor, röd lök, gulbetor och polkabetor (skivas med mandolin). Körsbärstomater måste vi fortfarande köpa (de har inte mognat än) och vattenmelon har jag inte lyckats med heller. (Men vi har försökt.) Och så stekt halloumi, som passar väldigt bra ihop med vattenmelonen tycker jag. Supergott och enkelt, extra gott såklart när stor del av salladen är plockad utanför dörren!
Jag avslutade helgen på Fjärholmarna med en kompis igår. Det var en riktigt bra dag för en utflykt med strålande sol, och vi badade till och med. Det var dock svinkallt, men det är skönt efteråt!

Idag blir det ridning av de flesta hästarna, samt ställa i ordning inför nästa kurs som börjar imorgon. Den här veckan blir det en kurs tis-ons, och en fre-sön, så det blir fullt upp. Till helgen är det kurs med yoga, det ska bli spännande!

 

Kurs på gång

Nu har hästarna börjat komma igång mer efter en betesperiod, och idag är det dags för första övernattningskursen för sommaren. Det blir fre-lör och jag har bokat in extra elev så jag får köra dubbla pass. Kommer alltså ha fullt upp till imorgon eftermiddag! Nu ska jag hinna rida lite på förmiddagen innan eleverna kommer.
Hoppas ni får en fin helg!

En extra dag

Jag kände mig inte klar här när solen sken i morse. Imorgon ska det tydligen bli regn och jag sitter hellre på båten då än idag. Hade ombokningsbar biljett (mest för att kunna åka hem om det händer något med en häst), men nu använde jag den till att snika till mig en bonusdag med extra semester. Trots att jag är min egen chef så känns det lite som ”skolk” men det får det vara värt! Har ju aldrig haft någon längre semester, och skulle väl egentligen behöva betydligt mer ändå. Just nu känner jag mig tyvärr fortfarande mest trött, men det är nog också ren ”semester-slöhet” av att inte ha gjort många knop. Man blir lite seg i huvudet. Idag kom jag inte ens ihåg mitt telefonnummer men det kanske man ska se som något positivt. 😉
Jag lovar att hästarna snart är tillbaka på bloggen! Ha tålamod.