Gott nytt år!

Jag mår lite bättre nu för varje dag. Tur det, för nu måste jag ner och ta in hästarna. Har inte varit i stallet på en vecka, fast jag bor så nära. Känns märkligt!

Ikväll blir det hur som helst middag här hemma, och blir jag för trött så får jag väl lägga mig före 12-slaget. Som tur är så tar alla gäster med sig mat, så det enda jag har behövt göra är att duka.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll! Jag ser fram emot en liten nystart till 2016, det är verkligen på sin plats.
DSC_1099Listig som jag är, så har alla gäster fått en namnlapp på sitt glas, så man kan hålla reda på det till klockan 12. Känns så himla vuxet på något vis…

Tävlingsåret 2015

Det här året har varit rätt tufft på många sätt, det ska jag vara helt ärlig med. Jag längtar efter 2016 med förhoppningen om att kunna börja på ny kula. Jag vet inte ens om det här året är värt en sammanfattning, men det kanske kommer. Till att börja med tänkte jag fokusera på tävlingsåret 2015 – det har i alla fall gått över förväntan, vilket motiverar mig att kämpa vidare även när det är tungt på andra sätt!

Anea har jag bara gjort 9 starter på i år, med fyra placeringar, varav den bästa var i St Georges på 68,37% och en tredje plats. Helt klart högre procent och utveckling än jag hade förväntat mig det här året! Vi har även deltagit i Lag-SM (mål år 2017, blev lite tidigarelagt!) där vi red MsvA på dryga 63% vilket jag tycker var bra i det sammanhanget. Och vi hann även debutera Int1 enligt min ”önske-plan” och blev godkända trots missar från min sida. Så med henne klarade jag mina uppsatta mål med råge!
DSC_7915Jag startade ju även Caramelle i MsvC två gånger i år, med placering i båda starterna på exakt samma procent (64,25%). Målet var att rida MsvB men som ni vet så blev det ju inte så…. Även Jenny Samuelsson startade henne några gånger i LA3 med bästa resultat på 65% och en andra plats.
DSC_9283Nogge och Jenny Arvidsson red några LA3 och bästa resultatet var en fjärde plats på 64,42%.
11423378_10204451886239650_8747059759795026056_nFantasi startade med tre olika ryttare i år. Hon kom 4:a med Amanda Fog i en MsvC i början av året. Min stalltjej Linde Mattson fick rida en LB3 och kom på en 6:e plats på 66,36% i hennes första dressyrtävling! Hon hann även rida en LA1 på bra procent. Avslutningsvis startade Lena Nilsson henne i en LB3, och förhoppningen är att de ska göra fler starter nästa år ihop.
DSC_6524
Även Calle har en ny ryttare till nästa år, Marie Engström, och de hann prova en start i LB i höst. Jag håller tummarna för att det hinner bli fler till våren.

För privatryttarna har det gått väldigt bra på dressyrbanan!

Marianne och Gloria vann sina sista två starter i MsvC, bästa resultatet på 66,33%. Dags för MsvB nästa år!

Linnea och Salza har tagit flera placeringar i LB och LA, samt debuterat MsvC och är kvalade till MsvB.

Ellinor och Zalmiac är placerade i alla sina starter i år i LB och LA, bl.a. en 1:a plats i LA1 på 67,5% och en 2:a plats i LA3 på 70,71%! Dags att gå upp i klasserna nu, med andra ord. 😉

Helena och Obi har också gjort ett par starter i LB och höjt sin procent i år.

Det är jätteroligt med duktiga och ambitiösa elever som utvecklas, och även hjälps åt så mycket. Nästa år kämpar vi vidare!

 

På bättringsvägen

Mår lite bättre och orkade gå en promenad på ca 10 minuter idag. (!) Var tvungen att få lite luft och titta på snön nu när det är så fint ute – äntligen! Har orkat göra lite små saker idag som att hänga tvätt typ. Men blir trött väldigt fort, och hostar en del. Det är helt sjukt att ligga stilla såhär mycket och bli trött av ingenting, när man vanligtvis kan rida flera hästar, mocka osv osv i ett relativt högt tempo. Hur som helst, snart måste jag väl vara pigg nog för att jobba lite grann, men jag tänker verkligen ta det så lugnt jag kan. OM någon (mot förmodan) kan hjälpa mig lite på nyårsdagen med t.ex. höpåsar eller mocka ett par boxar så får ni gärna säga till. Misstänker att det tar minst en vecka till innan jag är helt i form.
DSC_1013

Läget just nu

DSC_4694Jag har nog aldrig varit så sjuk någon gång. Näsan rinner, hostar, har svårt att svälja, ont i halsen och nu en liten ögoninflammation på det. Det går inte att inte tycka synd om sig själv just nu, även om jag förstår att det finns många som har det så mycket värre.

Grämer mig över att inte kunna få vara ute och njuta av det fantastiska vintervädret – som gjort för uteritter!

Idag gick jag i alla fall utanför dörren för första gången på tre dagar, men endast för att åka till vårdcentralen. Har sovit ca en timme i natt och sova är annars min bästa gren, så jag blir galen när jag inte ens kan sova! Kändes som om jag fått nog och att det nästan hade blivit värre igen.

Var rädd att de skulle säga att det bara är ett virus, men ”tack och lov” fanns det en bakterieinfektion och nu äter jag penicillin. Så om det går som läkaren trodde ska det kännas bättre på onsdag typ. Misstänker starkt att jag måste ställa in lektionen imorgon, men kanske klarar jag onsdag i alla fall. Vi får se. Fick ögondroppar också, så snart ska jag väl vara normal igen. Tur att jag åkte in och inte väntade mer, ju snabbare jag får ett slut på detta desto bättre. Hoppas jag får sova i natt nu då bara!

Julen 2015

Julen har varit som vanligt, med familjen här på julafton. Tråkigt nog har jag blivit jättesjuk, och det slog till lagom till julafton. Julfirandet klarade jag av, men efter det har jag i princip legat i sängen eller soffan konstant. Jag har inte ens gått utanför dörren på två dagar, det tillhör inte precis vanligheterna. Planerna att ta det lugnt, läsa och se på film har ju inte rubbats så mycket, men jag hade gärna kunnat rida någon häst däremellan. Det känns lite bättre idag, nu kan jag nästan svälja i alla fall. Tror det är någon slags influensa, och jag minns inte ens när jag var såhär sjuk sist (om någonsin)? Jag brukar ha långdragna men snälla förkylningar så man ändå kan jobba, men jag har nästan inte orkat gå nerför trappen nu.

Tack till er som hjälper mig med stallet, och tur i oturen att jag inte hade lektioner inplanerade dessa dagar. Måste erkänna att det är tufft att driva eget när det blir såhär, och att jag just nu avundas de som kan sjukskriva sig. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snabbt nu, det känns i alla fall som om det allra värsta är över. Är dock osäker på hur det löser sig närmsta dagarna, men man får väl ta en dag i  taget. Tur att hästarna också går lite på halvfart just nu!

Hoppas er jul har varit bra, och god fortsättning!
DSC_0911                                        Julfint på trappen, trots bristen på snö.
DSC_0994                                             Lite väl intresserad av granen…
DSC_0967DSC_0970                                                          Juldukningen
DSC_0989                                                  Glögg till Kalle Anka
DSC_0982                               Årets gran, lite spretig denna gång, men stor!

 

Plats kvar imorgon

P.g.a. sjukdom finns det plats imorgon på denna kurs:

27 december
Eftermiddagskurs med två ridpass och fika mellan.
Första passet markarbete, andra passet dressyr.
Instruktör: Nina Latumaa  (endast för dig som ridit här tidigare)
Samling 13.30, avslut ca 17.00
1300 kr

Vid intresse, skicka sms till mig på 076-8055138

God jul!

God jul!

Jag älskar julen och tänker inte låta mig nedslås av gårdagen. Jag lägger det åt sidan och tänker fokusera på julfirande nu. Idag ska jag och T till hans bror, och ikväll kommer min lillebror hit. Vi har en ny tradition att vänta in julafton med snittar och champagne. (Är redan lite trött på glögg nämligen). Solen skiner och jag har haft en lektion i morse där hästarna inte ens behövde ha ländtäcken. Har aldrig varit med om en så varm jul, men lite julstämning ska vi nog få till ändå. Hoppas ni andra också har en bra jul framför er!
57034754bd5bd8d6dd846e3905de0097

Baksidan med hästlivet

Idag har hästhimlen fått två fina julklappar. De kommer vara oerhört saknade. Jag brukar inte ta det fullt såhär hårt som jag gör nu, men att bli av med två hästar samtidigt, varav den ena har varit med mig från första början, det är tungt. Särskilt eftersom jag har haft ett kämpigt år på hästfronten redan innan. Det är ”tur” att det gått så mycket framåt med Anea i år, annars hade jag inte orkat. Hästlivet är verkligen en berg – och dalbana.

Tack till alla som stöttar och hör av sig, och tipsar om hästar. Jag önskar att jag fick smälta det här lite innan jag ger mig ut på hästjakt igen, men det finns inte tid till att göra det, utan det är bara att gråta och sedan fortsätta jobba på. Förhoppningsvis vänder det nu och blir bättre 2106. Aldrig har jag längtat så mycket efter ett nytt år! (Det är konstigt att man inbillar sig att det finns en ”osynlig gräns” vid ett nytt år, men det känns lättare att tänka så.)

Det kanske är att strö salt i såren att rota upp gamla bilder, men samtidigt känns det lite som ett måste att få sammanfatta de här två fina hästarnas tid hos mig. <3
DSC_0693                           Caramelle och Nogge på uteritt för några veckor sedan.
DSC_3454 - kopia                    Spegelritt med Jenny och Jenny på mitt 5-årsjubileum förra året.
DSC_5176DSC_3658
                                        Två av mina favoritbilder på oss.
DSC_7745
                                         Lektion på stubbåkern en höst.
DSC_113711423378_10204451886239650_8747059759795026056_n                                               Jenny och Nogge på tävling.
DSCN1505                                     Här hade jag och Nogge startat LA
2_161785734                                         Jag och Nogge i Vallentuna, MsvC

DSC_7204                                                  Jenny och Nogge i våras
DSC_8663                                             Caramelle på bete i somras
fs_519781838_17332_1430598888                                                   Markarbetespass
DSC_1893 DSC_8914 DSC_9296                                Jenny S och Caramelle på några olika tävlingar.
Sista bilden från i höstas när de kom 2:a i LA3
DSC_7361 DSC_7540                          Jag och C startade MsvC två ggr i våras och blev placerade
i båda. Kvalade till MsvB, men det blev inget med det…
DSC_8701                                                                   <3

 

 

Granen på plats

Granen är på plats, glögg i koppen och fyra ljus är tända. Jul om bara några dagar, vilket är svårt att tro i värmeböljan. Finns det några snö-filter man kan lägga på sina foton för att lura sig själv tro?
DSC_0916DSC_0926