Hoppning och igenridning

På söndag är det en hopplektion planerad 16.00. Det finns en plats kvar med egen häst. Skicka sms vid intresse!

Imorgon, tisdag, har sista gruppen sitsträning. Det finns en plats kvar där om man vill rida igen. Är svårt med igenridningstider, så ett tips är att ta denna tid eftersom det kanske inte finns så många tillfällen.

 

Nya stövlarna

Här kommer en bild på mina nya stövlar, som får bli tränings / tävlings-stövlar till att börja med. Vet inte om man ser färgen så bra på bilden, men de är mörkt bruna och lite ”flammiga” (lät kanske inte så snyggt?). Hoppas nu bara att jag klarar av att rida i dem, de är som sagt inte supersköna just nu, även om passformen är perfekt. Jag får rida in dem när jag bara ska skritta ut eller något…
DSC_0658

Helgen

FA-kampanj-SIHS-1600x464-03

En mycket hästig helg. Jag råkade boka en tvådagarskurs samma helg som SIHS, vilket är ganska märkligt med tanke på att det alltid är den här helgen varje år… Är tydligen lite förvirrad ibland. Jag lyckades i alla fall lösa det genom att komprimera kursen lite, så vi hann med två pass på förmiddagen och då hann jag ändå till küren! (Hann longera en häst och rida en också!) Som tur är hade jag extra hjälp i stallet av en tjej som praktiserar här och ”jobbar in” dagar över helgen. Dessutom har min snälla mamma hjälpt mig med middagen igår och lunchen idag, så det har ändå inte varit så farligt stressigt. Tycker faktiskt vi hade att bra flyt på kursen och hästarna har varit fina.

Küren var bra, med flera fina hästar. Lite ny inspiration passar fint i november-mörkret. Det är inte helt lätt att uppbåda motivation till ridningen såhär års tycker jag. Inga tävlingar på länge som gör att man behöver pusha sig själv lite extra. Kommande vecka kommer jag dock ha ganska mycket ridning på mitt schema, så det känns bra att ha lite bra ridning på näthinnan!

Naturligtvis blev det lite shopping också, det ska jag erkänna. Ett skrittäcke i ylle och ett par nya stövlar. Jag hade tänkt vänta lite med stövel-investeringen, men nu var de nedsatta så jag tyckte det var lika bra att slå till. Nu får det här bli nya tävlingsstövlar och mina gamla får vara till vardags tills de är helt slut. Jag hoppas de här nya blir bra, för nu har jag bytt märke. Det blev ett par De Niro, och det är jättebra passform men jag tycker de är hårda i hälen, så jag lär inte kunna gå i dem… (Nu är ju inte det huvud-syftet, men ändå). Bild kommer. De är sååå snygga!

Hann även titta in lite som hastigast på Mall of Scandinavia. Jag kan ju tycka att det råder shopping-hysteri och att vi inte behöver fler gallerior egentligen, men jag måste erkänna att det var väldigt snyggt och genomtänkt allting. Helt klart inbjudande och det verkar finnas lite ”andra” affärer än endast de gamla vanliga. Får väl ta en närmare titt en annan gång (fast jag fick inget grepp om hur man skulle gå runt där utan att gå vilse. Jag har inget lokalsinne alls…). Nu: sovdags. Ny vecka och nya tag om några timmar!

 

 

SIHS

Idag har jag varit på Friends och tittat på dressyren på förmiddagen. Min före detta arbetsgivare Per Sandgaard vann Lövsta Future Challenge, det var kul att se! Jättefin ritt!

Även om jag är dressyrryttare, tränare och domare, så tycker jag att det kan vara lite segt med dressyr, om jag ska vara ärlig… Men idag kom jag på att jag kunde följa poängen på Equipe, och sätta egna poäng innan. Tänkte att det kunde vara bra träning! Och jag var ganska bra på det också. Men även på en hög nivå kunde man se att i vissa moment skiljde sig poängen väldigt mycket i enstaka moment. På det stora hela var det annars bara ca 1 poängs skillnad mellan olika domare. Per var helt klart en värdig vinnare, men även Gunilla Byström gjorde en mycket mjuk och trevlig uppvisning.

Clinicen i år var med Kyra Kyrklund, Jan Brink och Liane Wachtmeister från Knytkalaset. De presenterade tre hästar och visade lite introduktion till byten, serier, passage och piaff bl.a. Årets clinic var bra och inspirerande, men jag tycker det är lite kort om tid. Var det inte längre förut? Eller har jag ändrat tidsuppfattning? En timme hade de gott kunnat få hålla på, tycker jag!

Nu när jag har vant mig känner jag mig mer positiv till bytet av Arena. I år var dressyrbanan ”häftigare” med en stor bakgrundsbild som gjorde att det blev mer djup och stämning på banan (förra året fanns inte den?). Nu när man hittar så är det också rätt trevligt att kunna gå runt allting på ”utsidan” och ha nära till mässan. Allt är faktiskt mer sammanhållet. Jag tyckte Globen var mysigt och är ju ganska konservativ, men jag ger tummen upp till Friends, faktiskt!

Nån som var där idag? Vad tyckte ni?
12313538_10154433945683636_1388627195817262367_n

Städ-dag

Äntligen är november snart slut och därmed blir det advent om några dagar! Jag älskar advent och julen, så jag har städat hela huset nu och plockat fram julstjärnorna så att det ska vara fint till helgen. Har dessutom en tvådagarskurs, och då vill jag att det ska vara lite mysigt här. Det blir en späckad helg, eftersom jag även ska hinna till SHIS på Friends. Imorgon tänker jag vara helt ledig från stallet, titta på clinicen och gå på mässan. Det är skönt att göra det på fredagen för då är det oftast inte så mycket folk. Lär väl stöta på några av er där, gissar jag!
DSC_0646

Presentation av Affe

En lite närmre presentation av nya hästen kanske kan vara på sin plats. ”Affe” är född 2005, e. Placido. Har tävlat 1.20 hoppning, och troligtvis inte så mycket ”dressyr-riden”, men ger en trevlig känsla. Fin i munnen och går i trevlig, egen balans. Däremot måste han bli starkare i övergångarna, så det får vi jobba med. Han kommer kräva lite mer utbildning, men jag tycker att han har en bra grund. Han är väldigt social och gullig, men också lite känslig, så man får hålla sig lugn runt honom.

”Haken” är att han är svår att sko, vilket säljaren har talat om. Han behöver tyvärr lugnande. Jag tror det har hänt något, att han halkat / gått omkull på gången eller liknande. Det går nämligen inte att lyfta hovarna på gången. Däremot går det bra i ridhuset, när han står stadigt. (Har faktiskt inte provat i boxen.) Igår skodde vi honom första gången, men tyvärr hann han piggna till när det bara var en hov kvar. Vi lyckades dock lösa det genom att slå på sista skon i ridhuset… (Man får vara lite kreativ!) Förhoppningsvis kommer han bli bättre om vi tränar på det här och är konsekventa, men behöver han lugnande så får han givetvis det.

Jag hoppas det blir bra med honom hos oss. Det är alltid nervöst med ny häst i början, särskilt när den ska gå i en verksamhet med olika ryttare osv. Han får till att börja med gå lite färre lektioner, och med få elever, så får vi slussa in honom lite succesivt.
DSC_0591

Afento C

Lyckades ta några bilder idag, så ni får se ”Afffe”. Kommer nog fler när jag hittar en bättre dag för fotografering. Vädret och naturen är inte så inbjudande just nu, regn och lera gör sig inte så bra på bild. 😉 Men här är i alla fall några första bilder på min nya häst!

DSC_0593 DSC_0621 DSC_0625 DSC_0636

En bra kväll

Kvällens lektioner har gått väldigt bra! Vi har fokuserat på bakdelsvändningar idag. Det är en övning som kan vara knepig och kräver lite koordination, ¨men idag fick alla elever till bra vändningar!

Affe har också gått sin första lektion idag, men han fick gå ett kortare pass före grupperna. Jag tycker det är skönt att få skola in hästarna enskilt med eleverna, så jag har lite mer koll på hur det går. Han har ju varit lite pigg, och då vill jag vara säker på att han inte stressar upp sig. Det gick i alla fall väldigt bra och både häst och ryttare verkade nöjda! Hoppas verkligen att det kommer fungera med honom. Han är jättesnäll och social, en väldigt gullig häst. Däremot är han ganska känslig och lite ängslig av sig, så det känns viktigt att vi gör rätt med honom. Har fortfarande inte hunnit fotografera honom dock… Kanske imorgon?
DSC_0516Kvällens guldstjärna till Calle. Han har varit superfin på båda lektionerna ikväll. <3

Vinter?

Första riktigt kalla dagen. Jag tycker det är ganska skönt – ingen lera! Det kan komma lite snö nu och vara -5 så är jag nöjd, men tyvärr blir det tydligen regn i veckan igen.

Har haft dagläger idag och ridit lite. Maria har hjälpt mig i stallet idag (Tack!!), så jag blev klar i rimlig tid med alla extra uppgifter jag hade på listan. Ikväll blir det middag hos en kompis som har köpt hus, så nu ska jag slänga mig i duschen.
20141224_113812

Lite av allt

En bra dag, med lite av allt. Började dagen med lite ridning, följt av julmarknad, shopping och middag på stan med en kompis, och avslutade med en film i soffan.

”Affe” skötte sig bra även om han var lite pigg. Jag tror inte han är riden senaste veckan, så han borde lugna sig om han bara får vänja in sig lite här. Ska försöka ta någon bild på honom imorgon.

12278830_10153153766632201_9412544032286620_nÅkte in till Gamla stan på eftermiddagen och gick ett varv på julmarknaden. Lite tidigt kanske, men jag älskar julen och längtar! För min del gör det inget om advent känns extra lång. Hittade några jättebra, vintriga stalltröjor till bra pris i en sport-affär. Sådana tröjor som kostar typ 1000 spänn i hästbutiker men är minst lika snygga och kostade 300 istället…  Blev en tidig middag på Shanti, jättegod mat och mysigt dessutom. Det var rätt skönt med en tidig kväll, för då hann jag hem och umgås lite med T också. Så idag har jag fått ”det bästa av allt” och lite ny energi!