Summering av helgens tävlingar

Bra helg för mig kan man lugnt påstå! Resultat över förväntat, helt klart.
Caramelle fick samma procent som sist, lite drygt 64% och det blev en sjunde plats. Jag tyckte vi hade bättre flyt förra gången, men hon var ändå väldigt duktig. Nu var det utomhus, en stökig miljö och dessutom blåsigt. Hon kan ju vara lite känslig, så jag trodde hon skulle bli spänd, men hon var i princip helt obrydd. Det enda var precis före start i collecting ring, där en annan häst blev rädd och kom emot henne, då reste hon sig rätt ordentligt, men efter det var hon som vanligt igen. Inne på banan blev hon också rädd precis före starten när två ungar kom springande, men hon höll sig i skinnet efter startsignalen. Hon var också hur lugn som helst med att stå i släpet och vänta tills klassen var slut, så hon får en guldstjärna av mig!
Tack, Maria Berger, för hjälpen och fina bilder!
DSC_7584
Anea  var också superduktig på tävlingen igår. Vi var på Gömmargården och förutsättningarna var mindre roliga – det hällregnade hela eftermiddagen. Jag hade blivit varnad för att banan skulle vara tittig dessutom, och det var lite smågrejer som kunde stjäla uppmärksamheten, plus att det var en del vattenpölar som ställde till det. Tack och lov var framridningen inomhus, så 10 minuter ute ska man ju kunna bita ihop. Hon var riktigt fin från början på framridningen, mjuk och avspänd (inte varje dag!). På banan blev hon lite spändare, som hon alltid blir ute. Det gör att vi tappar lite spänst och energi tyvärr, men jag kände mest att jag måste ”ta mig runt” i det där vädret! Jag fick en miss i ett byte efter ena piruetten där jag fått 4, 4,5 och 5,5 pga att det blev jämfota. Bytet låg typ mitt i en vattenpöl och hon fick syn på något precis samtidigt. Den andra missen var dessvärre i serien, där snubblade hon i en annan vattenpöl vilket gav ett räknefel. Utan det hade jag förmodligen vunnit, då det var väldigt jämnt mellan mig och ettan.

Hur som helst – jag är SJUKT NÖJD med att prestera personbästa på denna nivå och nå mitt mål för året under dessa förutsättningar! 65,31% och en andra plats. Så nu måste jag nog höja mina ambitioner faktiskt. Det bästa är kommentaren av domare Eva Kristiansson, hon skrev såhär: ”Trevlig häst, lydig och väl utbildad. God harmoni mellan ryttare och häst.” Alltså, vilken fin kommentar! Blir riktigt glad över det, jag tar det som en stor komplimang. Och det bästa är att det är jag själv som har utbildat henne hit! 🙂
Tack, Marianne, för hjälpen och ditt tålamod i det hemska vädret!
DSC_7652Foto: Amanda Fog. Jag ser arg ut, men jag är glad!

En till rosett!

Bra helg! Trots ihållande regn och vattenpölar på banan fick vi idag en andra placering på 65,31% vilket är personbästa på denna nivå och årets mål. Jag kanske får se över mina mål lite, tror jag kan höja ribban snart? Skriver mer om detta när jag är piggare, dags att sova nu så jag orkar hålla kurs imorgon!

11393006_10204698879456228_2847581625163779339_n

En till tävlingsdag

DSC_7560Det blir fler bilder på fina Caramelle ikväll eller imorgon, jag måste iväg med Anea nu till Gömmargården. Vädret ser inte så lovande ut, jag hoppas vi inte blir blöta!

Maj

Sedan vi flyttade ut på landet tycker jag att årstiderna blir så mycket tydligare. Det räcker liksom inte med fyra årstider, utan det känns som fler: vinter, vårvinter, vår, sen-vår, för-sommar, sommar, sen-sommar, mys-höst, lerig-jävla-höst och ”vinter” (=man väntar på snö men den kommer inte i december som önskat, utan i januari…).

Maj måste vara bästa tiden. Man har liksom ”allt” framför sig nu, och det är så fantastiskt vackert ute!
DSC_7469DSC_7472DSC_7474DSC_7484DSC_7489DSC_7495Men… vad är det med våra jordgubbar? Blommorna var vita när vi köpte dem förra året…

Söker personal från mitten av sommaren

S.R. Häst-och ryttarutbildning söker ny hästskötare från sommaren, med tillträde runt mitten av juli. Minst ett år framåt önskvärt. Jobbet innebär alla sysslor i stall och kring hästarna. Viss ridning beroende på din vana. God ridvana är ett stort plus. I stallet finns 15 hästar, varav ca hälften lektionshästar och hälften inackorderingar. Inriktat mot dressyr. Verksamheten drivs av C-tränare/hippolog. Boende i eget, litet hus på gården ingår. Du bör ha körkort då det är dåliga kommunikationer. Du som söker bör vara minst 18 år, ha god hästvana och kunna arbeta självständigt. Jobbet innebär mycket eget ansvar så det är viktigt att man är pålitlig och kan ta egna initiativ. Bra utvecklingsmöjligheter för rätt person! Gärna någon som siktar på att t.ex. söka hippologen. Boende samt vit lön. Välkommen att maila några rader om dig själv vid intresse.
info@ryttarutbildning.se
DSC_7810

 

Fin onsdag

Det har på det stora hela varit en fin onsdag. Lite svajigt väder, man tror att det ska börja regna, och sedan strålar solen igen. Det är lite knepigt den här tiden på året med täcke på / av ??

Idag har vi ridit ut de flesta hästarna. Anea behövde en skritt-dag efter träningen igår. Harry har gått flera lektioner i rad nu (det tar sig) så han behövde lite miljöombyte. Caramelle ska tävla på fredag men jag red ändå bara ut idag för att hålla motivationen uppe. Iffi fick skritta ut och sedan jogga lite i ridhuset. Fantasi fick en uteritt med Linde.

Har hunnit med tre privatlektioner idag också. Hade superflyt och ett bra tempo, för tanken var att åka in till stan men det blev inställt så då fick jag gräsmattan klippt istället. Jag hinner ett varv runt och sedan måste jag börja om igen (det tar mig ca en vecka att klippa hela…). Egentligen borde jag ha fakturerat klart men jag gör det imorgon, det första jag gör! Så ni som saknar (?) en faktura – jag har inte hunnit! Läs: jag har prioriterat ute-sysslor istället…
11064795_10153960900963636_3780817617144258532_nNästan som kompisar! 😉

Träning hos Nina

Den här förmiddagen har jag tillbringat hos Nina med Anea. Hon kändes ganska fin från start idag, stadig i formen och rätt mjuk. Det som krävs nu är att hon är bättre framme för skänkeln och håller sig eftergiven genomgående i övergångar osv. Det är så himla jobbigt att rida nu när jag kan ställa mer krav! Inte så jobbigt fysiskt, mer mentalt faktiskt. Jag måste vara superfokuserad och inte slarva eller nöja mig bara för att hon känns bättre än förut. Hon ska ju fortsätta utvecklas och då kan man inte rida igenom hörnen i framvikt eller glömma förbereda en rörelse! Det ska man ju aldrig – men det krävs liksom mer och mer precision hela tiden nu.

Det bästa idag var piruetterna. Där känner jag verkligen hur mycket starkare hon är nu! Det går att rida i piruetten, hon tål att jag inverkar mer, och orkar också ”vänta”. Förut kunde det kännas lite som en hare som hoppade runt och gärna slängde sig i vändningen. Nu tror jag inte jag får till det här på tävling ännu, men så småningom!

Nu ska jag sätta fart med att rida några till hästar under eftermiddagen. Har en hel del på schemat idag, så måste sätta fart.
DSC_3676