Rida rörelser

Har haft kurs med temat ”Rida rörelser” mån-ons. Måndag red vi skänkelvikningar, tisdag öppna och idag sluta. Vi började med teorigenomgång och fika, och därefter ridning. Det känns som ett jättebra upplägg där man hinner gå igenom rörelserna ordentligt och ryttarna också hinner ställa frågor. Dessutom blir det en bra uppföljning när det är tre dagar i rad och de har samma hästar.

Är väldigt nöjd med den här kursen. Hästarna har sett fina ut och övningarna har gett bra effekt. Viktigt att tänka på är såklart att grundridningen fungerar med gas och broms innan man börjar rida ”krumelurer”. Att rida rörelser är inget självändamål, men om man lär sig att göra dem på rätt sätt kan man utnyttja rörelserna till att förbättra lösgjordhet och samling hos hästen.

 

Trevligt besök

Idag har jag haft besök av två vänner från Berga-tiden. Min kompis Jeanette är här med sin häst och stannar över natten, jättetrevligt! Dessutom fick jag fika-sällskap av Cissi som gick i klassen under oss. Hon bor i Luxemburg numera, men hennes mamma bor i Almunge så hon kom förbi en sväng. Märkligt att båda lyckades pricka samma dag, men väldigt kul!

Ny vecka

Ny vecka, och fortsätter med kurser. Måndag-onsdag är det enbart kvällskurs, så inga övernattningar. Har en tvådagarskurs tors-fre, sedan är det en ledig helg, tro det eller ej!

Nu har jag fakturerat höstterminen, ska skicka ut fakturorna under dagen. Alla grupper är fulla, och det finns intresse nog att starta fler grupper. Det är jättekul, men tyvärr skulle det kräva fler hästar som det ser ut idag. Önskar att jag kunde utöka, men samtidigt vill jag behålla det ”lilla”, med hästar som jag själv hinner rida, små grupper osv. Om jag tar in fler hästar och kanske en till instruktör så kanske det blir jättebra – eller tvärtom? Det tar emot att inte kunna sälja så mycket mer när det finns efterfrågan. Alla sommarkurser har varit helt fulla i år, och under hösten är det mesta också redan bokat! Det är helt fantastiskt!

Ni som vill rida mer, gå in och kolla höstens kurser för det är inte många platser kvar. Kan tipsa om denna kvällskurs, där är inget bokat än:

30 augusti
Kvällskurs med två ridpass och fika mellan.
Samling 18.00, avslut ca 21.30.
1200 kr

Idag ska jag hinna rida lite, och sedan får jag lite roligt besök också under dagen. Behöver också lägga ut fler annonser angående den lediga platsen här. Verkar svårt att hitta personal, men det kanske är för att det är mitt i sommaren. TIPSA GÄRNA VIDARE!

Har även två lediga boxar från september, det kan ni också sprida.

Helgens kurs

Så var den här kursen slut, och jag med… Tror att värmen har gjort sitt till, är ganska trött nu. Det var nog eleverna också, som tappert har ridit i typ 30 grader! Vi har i alla fall haft väldigt trevligt och hästarna har sett fina ut. Hade även en deltagare från Norge, som var här i november förra året. Blir faktiskt lite stolt över att även få hit kunder från utlandet, det var inget jag hade räknat med från början. Känns jätteroligt!

Ni får några bilder från gårdagen. Mer ridbilder kommer upp i morgon.

              Lunch på Nut House, alltid fräsch salladsbuffé och väldigt mysigt på köpet.

               Vi hann med ett besök på stranden, men så fort vi kom dit blev det mulet.
                                                     Några badade dock tappert!


                  Ridning på eftermiddagen. Anea fick vara med på ett pass igår.

                                       Grillning och middag i kvällssolen,
                       hela helgen har det känts som om man varit utomlands!

Underbara sommar!

Det är verkligen sommar i år, det kan man inte klaga på… Fast det skulle behövas regn i hagarna. Bortsett från det så njuter jag av solen, ljumma sommarkvällar och vackra blommor på Wreta (som dock behöver hemskt mycket vatten just nu…). Kursdeltagarna rider fint, och idag har vi även varit på stranden. Just nu känns mitt jobb nästan som en semester… Ni ska få lite bilder från kursen i morgon, idag får ni bara blommor. Älskar sommar!

Nya ridbyxor

Gjorde ett litet kap igår, det är rea på ridbyxor på Stockholm Ridsport just nu. Hittade ett par blå kritstrecksrandiga, snygga! Dock inte Pikeur som jag annars håller fast vid. Detta är Cavallo, får se vad jag tycker om dem. Ärligt talat är jag besviken på mina senaste Pikeur, de åker ner hela tiden och blir säckiga. Har ett par likadana blå, och ett par beiga, och de blå funkar fint. Det verkar vara olika material i tyget trots att det är samma modell?! Gillar inte när det känns som om jag har pyjamas på mig i stallet… Och jag kan inte ha skärp, vet inte varför alla andra kan det? Det känns bara konstigt och fult. Men det är väldigt snyggt med skärp på andra… Orättvist är vad det är!

Inte så lätt att fotografera byxorna, det kom ett gult (men gulligt) djur i vägen hela tiden. Och ni kommer inte få en bild på min rumpa med byxorna på, sorry!!

Dagens ridning

Red tre hästar på förmiddagen, och man kan säga att svetten rann så det droppade. Hur varmt är det egentligen? En ny kurs börjar idag, det kommer bli tufft för deltagarna. Själv tänker jag ha shorts på mig.. 😉

Red Fantasi med kandar, men för mig fungerade det inte så bra, jag tycker hon blev ”bromsig”. Ska försöka rida henne mer en period nu, jag vill att hon börjar jobba mer igenom kroppen. Nu har hon svagt påskjut och när man t.ex. ska bryta av till trav så stannar hon upp i kroppen istället för att fortsätta tänka framåt. Blev dock inte bättre av kandaret, men ville ändå testa hur hon fungerade på det. Tog lite bilder ute också, men det blev ingen vidare kvalitet.

Anea känns ganska fin faktiskt. Fortfarande lite lång, men idag tyckte jag hon var kvickare i benen och reaktionerna, så det går framåt. Nu är det viktigt att just få henne lite snabbare, särskilt i galoppen, så att bytena blir av bättre kvalitet.

Sist ut var Annikas häst Narayan. Har ridit honom några gånger nu, och det blir lite bättre varje gång. Galoppen var bra idag, fick honom mer energisk och ”framför mig”. Han kan bli lite tung och vill gärna ta spjärn med halsen istället för att vara igång bak. Klar förbättring idag och då också fina byten. Annars bara grundjobb med övergångar och lösgjöra. Han behöver också komma till ro mer i skritten. Nu kan han vara fin i trav eller galopp, och så saktar man av, och det blir en massa ”diskussion” i skritten. Han blir spänd och hög i nacken och har svårt att vänta på instruktioner. Då måste jag rida helt annorlunda känner jag i de olika gångarterna (inte helt ovanligt). I galoppen vill jag ha honom snabbare och lite mer upp i formen, men när jag saktar av till skritt vill jag ha lugnare och längre steg, och får lägga ner formen så snabbt jag kan, för att slippa det spända som gärna blir mellan varje moment annars. Här har vi en liten utmaning. När han är bra i formen ger han dock en väldigt trevlig känsla!

Idag är det varmt och bäst att gömma sig bland träden

Idag är vi lediga, nästan i alla fall. Har varit hos veterinären i morse, men jag tänker inte rida idag, det är faktiskt för varmt! Tror att hästarna håller med… Har en ny kurs som börjar i morgon så en vilodag mitt i veckan passar bra.

Ska iväg och handla kursmat inför helgen nu. Sedan blir det nog lite fixande med huset trots värmen. Har dock övertalat T om att fylla badtunnan så vi kan ta en paus i eftermiddag eller kväll. Tror det kommer behövas!

Idag är det varmt och bäst att gömma sig bland träden.